play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Zadnjeg vikenda u kolovozu održavaju se 9. Dani službenice Božje Marice Stanković

Ove godine 9. Dani službenice Božje Marice Stanković bit će održani zadnji vikend u kolovozu. Organizatori su Župa sv. Vida i sv. Jurja – Madžarevo, Gradska knjižnica i čitaonica „Novi Marof“ i Kulturno-umjetnička udruga „Magda i Luisa“. U četvrtak 26. kolovoza u 18 sati u Kulturnom centru Novi Marof bit će otvorenje izložbe pučkih sakralnih predmeta. Izložbu otvara i o službenici Božjoj Marici Stanković kao učiteljici u Zagorju govori vlč. Josip Drvoderić. Na otvorenju KUD Prigorje izvodit će pučke napjeve. U subotu 28. kolovoza u 16 sati i 30 minuta u Kamenoj Gorici kod zvonika sv. Ivana Krstitelja bit će recital duhovne poezije „Svetlost na bregu“. U 19 sati u crkvi sv. Vida i sv. Jurja u Madžarevu bit će kratki koncert duhovne glazbe u izvedbi vokalnog sastava „Duge“ iz Dugog Sela. U 19 sati i 30 minuta bit će sveta misa zadušnica za s. Maricu Stanković.

 

Želja je organizatora približiti široj javnosti lik i djelo službenice Božje Marice Stanković, istaknute prosvjetne radnice i spisateljice, osnivačice Svjetovne ustanove „Suradnice Krista Kralja“  i bliske suradnice bl. Ivana Merza i bl. kardinala Alojzija Stepinca. Vrijedno je istaknuti kako službenica Božja Marica Stanković ima svoje korijene na području Grada Novog Marofa, u Madžarevu, gdje je rođen i svoje djetinjstvo proveo njezin otac Fabijan pl. Vragović.

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Traju pripreme za 26. izdanje Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi

    Za otprilike četiri mjeseca, točnije od 9. do 11. rujna, Lepoglava će biti čipkarsko središte svijeta. U tom će se periodu u Lepoglavi održavati Međunarodni festival čipke, njegovo 26. izdanje na kojem će se, uz hrvatske čipkarske centre, posjetiteljima predstaviti čipkarski centri iz inozemstva. Prijave za njihovo sudjelovanje pristižu što je potvrđeno na sastanku festivalskog organizacijskog odbora, održanom 11. svibnja na kojem je još jednom potvrđeno da će glavna tema […]

    today12/05/2022 52

    0%