play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

U Novom Marofu dodijeljene potpore udrugama

U Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” u Novom Marof u ponedjeljak su predstavnici udruga potpisali ugovore o financijskoj potpori Grada Novog Marofa za njihove projekte i programe.

Na natječaj je pravovremeno zaprimljeno 25 prijava od kojih 24 udovoljavaju uvjetima pa ih je Grad Novi Marof podupro s ukupno 347 tisuća kuna.

Ugovore je s predstavnicima udruga potpisao gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. Radi se o udrugama koje nisu u sustavu sportske zajednice, vatrogasne zajednice ili udruge u kulturi, već su to sve ostale udruge. „To su udruge koje djeluju na području Grada Novog Marofa, kao i one koje nisu s našeg područja, ali provode neke projekte ovdje, pogotovo socijalne, u zdravstvu, projekte koji se tiču ugroženih skupina. Tako smo jedni od rijetkih koji idemo šire od samo udruga s područja Novog Marofa. Želimo potaknuti upravo te udruge koje imaju članove i korisnike s našeg područja da se još više afirmiraju na području Novog Marofa, da senzibiliziraju javnost za svoje djelovanje i ukažu na problematiku kojom se bave.” – rekao je Jenkač.

„Udruge su vrijednost, jednako kao što su vrijednost i zgrade, ceste. Udruge daju sadržaj tim zgradama i prostorima. To su 99 posto volonteri koji daju svoje slobodno vrijeme za udruge, projekte i programe te na kraju za zajednicu. Zato Grad Novi Marof s 350 tisuća kuna sufinancira rad tih udruga. S obzirom na pandemijsku situaciju do sada i prepreke koje je postavila, želim im da u sljedećem razdoblju mogu realizirati projekte i programe koje smo financijski poduprli.” – poručio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.”

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe u Varaždinskoj županiji

    U povodu Nacionalnog dana hitne medicinske službe u Varaždinskoj županiji bit će održana dva događanja. Tako će se u ponedjeljak, 29. travnja u 10 sati na Pilani Golub u Varaždinu u organizaciji Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije održati zajednička terenska vježba svih žurnih službi županije pod nazivom „Multidisciplinarni pristup unesrećenim osobama prilikom manipulacije trupcima“. Uz djelatnike Nastavnog zavoda, sudjelovat će i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, PU […]

    today28/04/2024 1

    0%