play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Petrovo u Petrijancu: ove godine održan sajam tradicija!

Na Trgu sv. Petra i Pavla na Petrovo, Općina Petrijanec je pripremila sajam tradicije na kojem su članice udruge izlagale svoje rukotvorine. Svoje radove izložile su također članice gostujućih udruga: Udruga umirovljenika Općine Petrijanec, Udruga za očuvanje starih običaja „Črepićar“ Svibovec Podravski, Udruga žena „Preslica“ Sračinec, Udruga žena „ Maruša“ Maruševec, „Bedem ljubavi“ Varaždin, Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije „Zipka“, Udruga „Mladi u Petrijancu“.

Izložbom radova nastoje se očuvati predmeti i motivi tradicijske baštine užeg zavičaja nastalih tradicijskim vještinama poput vezenja, heklanja, pletenja cekara i izrade platna na tkalačkom stanu.

Izložba se odvijala ispred prostora zgrade stare vijećnice čiji se prostor u narednom razdoblju namjerava obnoviti. Sajmovi ručnih radova idealno su mjesto za prezentacije izrade rukotvorina, kupnju prigodnih blagdanskih poklona, upoznavanje novih ljudi i razmjene mišljenja, ali i prilika za najmlađe uzraste da se upoznaju s različitim tehnikama ručnih radova i izloženih unikatnih predmeta.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Razno

    Za saniranje dugova u Opću bolnicu Varaždin stiže više od 46,2 milijuna kuna

    Na sjednici održanoj u petak, Vlada Republike Hrvatske donijela je dvije hvalevrijedne odluke kojima će bolničkim zdravstvenim ustanovama čiji su osnivači država, odnosno županije dodijeliti bespovratna sredstva za podmirenje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova te potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala. Vlada je u tu svrhu osigurala preko milijardu kuna, a pomoć stiže i u Opću bolnicu Varaždin. Naime, njoj će u sklopu ovih mjera, Vlada, odnosno Ministarstvo zdravstva dodijeliti […]

    today20/12/2022 30

    0%