play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Prva press konferencija novoizabranog župana Anđelka Stričaka i njegove zamjenice Silvije Zagorec

U ponedjeljak je HDZ Varaždinske županije zajedno sa svojim koalicijskim partnerima HSU-om i HSLS-om održao press konferenciju s temom izbornih rezultata.

 

HDZ-ov Anđelko Stričak novi je župan Varaždinske županije, Siniša Jenkač nastavlja kao gradonačelnik Novog Marofa, Dragica Ratković je u koaliciji HDZ-HSLS osvojila još jedan mandat na čelu Varaždinskih Toplica, a HDZ-ovi kandidati za načelnike osvojili su Bednju, Gornji Kneginec, Ljubešćicu, Svetog Iliju, Vidovec i Visoko.

Damir Habijan, predsjednik HDZ-a Varaždina, predstavio je povijesni uspjeh rekavši kako je njihov kandidat Anđelko Stričak pobijedio dosadašnjeg župana Radimira Čačića s čak 1821 glasom prednosti.

 

– Stričak je u odnosu na Čačića pobijedio u tri grada – Lepoglavi, Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama, te u 12 općina – Bednji, Beretincu, Brezničkom Humu, Gornjem Knegincu, Ljubešćici, Petrijancu, Sračincu, Svetom Iliji, Vidovcu, Vinici i u Visokom – rekao je Habijan.

 

Od šest gradova u Varaždinskoj županiji, HDZ i koalicijski partneri osvojili su nove mandate na čelu dva grada.

 

– HDZ je samostalno osvojio Novi Marof gdje je kolega Jenkač u prvom krugu dobio još jedan mandat, a u koaliciji s HSLS-om, kolegica Ratković osvojila je novi mandat na čelu Varaždinskih Toplica – kazao je Habijan te dodao kako je HDZ osvojio čak šest načelničkih mjesta usporedivši taj podatak s ostalim strankama pri čemu je HNS također osvojio šest općina, Reformisti njih četiri, nezavisni kandidati tri, SDP dvije i HSS jednu.

Novi župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zahvalio je svim biračima koji su izašli na izbore i dali mu svoje povjerenje, ali i svim kandidatima HDZ-a i koalicijskim partnerima. Ovom prilikom uputio je i čestitke svim načelnicima i gradonačelnicima koji su osvojili mandat.

 

– Vjerujem da ćemo u ovom mandatu ostvariti jako dobru suradnju u korist svih naših građana. Uvijek sam isticao odakle dolazim, iz male sredine, malog mjesta Čanjevo i time se ponosim. Živim u Varaždinu, u prekrasnom gradu i zaista me veseli da sam na svom životnom putu uspio zadobiti povjerenje svojih sumještana, a i na području cijele Varaždinske županije – rekao je Stričak dodavši kako je ovo povijesna pobjeda za HDZ.

– O tome govori i podatak kako od 1992. do sinoć nitko nije uspio pobijediti Čačića. Kao što smo isticali u kampanji, uvijek smo za, nikad protiv, nastavljamo istim smjerom i tempom. Na prvom mjestu su naši sugrađani, umirovljenici, mladi, uposleni, svi građani Varaždinske županije, svi pripadnici nacionalnih manjina, stranci na privremenom radu, svi su u našem fokusu i želimo da se osjećaju dobro – kazao je Stričak.

 

– Postoji američki san i to gledamo na televiziji, ali postoji i hrvatski san, a ako ste dovoljno uporni, marljivi, radišni, uporni, siguran sam da možete uspjeti. Primjer toga je naša pobjeda, što je ujedno i poruka mladima. Ostvarite svoj san u Hrvatskoj! – poručio je te naglasio kako od sutra slijedi novo razdoblje suradnje i ponosa.

 

Zamjenica župana Silvija Zagorec zahvalila je svim biračima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su im dali svoje povjerenje.

 

– Posebno zahvaljujem onima koji su u meni i Anđelku prepoznali tim koji je spreman odgovoriti svim izazovima u vođenju Varaždinske županije. Otvoreni smo za suradnju, za dijalog i pozivamo sve političke aktere i sve žitelje Varaždinske županije da nam se obrate. Naša vrata bit će konstantno otvorena i vjerujem da s današnjim danom okrećemo novi list u povijesti Varaždinske županije – zaključila je Zagorec.

 

Jadranka Bahlen, predsjednica Županijske organizacije HSU-a, kazala je kako su već unaprijed bili uvjereni da će Anđelko Stričak biti novi župan.

 

– Zašto? Znali smo njegovu jakost, njegovu snagu, čovječnost i ljudskost. U naredne četiri godine djelovat ćemo za dobrobit cijele Varaždinske županije, a posebno za umirovljenike – rekla je Bahlen.

 

Dragica Ratković potvrdila je novi mandat na čelu Varaždinskih Toplica.

 

– Govorili smo kako jedva čekamo 16. svibnja kada smo imali jako dobre rezultate, a onda smo dočekali i 30. svibnja, Dan državnosti, ali i dan pobjede i u Varaždinskim Toplicama i u Varaždinskoj županiji – rekla je Ratković ne skrivajući svoje zadovoljstvo i sreću zbog ostvarenih rezultata.

 

– Izgubili smo dva tjedna na politiku, kada nismo radili, a sada idemo na posao. Kao što je naša zamjenica rekla, dobro su nam došli svi ljudi dobrog srca koji žele jako puno raditi – zaključila je.

 

Novi župan Stričak svoju je pobjedu posvetio Marijanu Kostanjevcu, nedavno preminulom načelniku Općine Vinica.

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Učenička zadruga „Sunce“ Gospodarske škole Varaždin pobjednik 27. smotre učeničkih zadruga Varaždinske županije

      Između 26 osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, čije učeničke zadruge su se danas predstavile na XXVII. smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije održanoj u Gospodarskoj školi Varaždin prvo mjesto odnijela je učenička zadruga škole domaćina „Sunce“. Drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi „Jabuka“ OŠ Martijanec, dok su treće mjesto osvojili članovi Učeničkoj zadruzi „Jurek“ iz Osnovne škole Sveti Đurđ. Ujedno održan je i 9. sajam vježbeničkih tvrtki […]

    today03/05/2024

    0%