play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Predstava o mentalnom zdravlju mladih Marta i sedam strahova

Novi programski pravac u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu nazvan tp4 (teatar u P4) u subotu, 29. svibnja otvorit će predstava “Marta i sedam strahova”. Riječ je o predstavi koja se bavi izuzetno važnom temom, pogotovo u današnje vrijeme pandemije virusa Covid-19, a to je mentalno zdravlje mladih.

Suvremena bajka u kojoj strahovi imaju lica. Autorica Ivana Vuković, mlada dramaturginja koja potpisuje tekst predstave, priča priču o prosječnoj dvadesetogodišnjakinji i njezinom odrastanju u formi suvremene bajke, a koju redateljica Natalija Manojlović pretvara u čaroban svijet za “one koji će odrasti, koji odrastaju ili koji su odrasli”. Kada je došla na svjetionik, Marta se osjećala tako da nije znala kako se osjećala i u tome je bila tvrdoglavo usamljena. Brižno je njegovala svoje crne misli, valjala se u svojim strahovima i bez borbe dopuštala vlastitim babarogama da joj remete ritam disanja. Marta je smatrala da se samo ona tako osjeća. Prisvojila je čak i tjeskobu, uzela ju je samo za sebe, ne ostavivši mi ni mali, mali komadićak. Marta je i tužna i sretna, i osjetljiva i raspoložena, i panična i uzbuđena, i sjetna i vesela, i poletna i zakočena. Marta katkad plače, Marta katkad hrče u snu, a katkad ne može izaći iz stana. Katkad se boji. Baš kao i ja. Baš kao i ti. Baš kao i on i ona. No, Marta je rekla da se boji. Marta je izgovorila: boli me.

Uloge: Glavne likove, Martu i Svjetioničara, tumače Andreja Jandrić i Matija Čigir, dok se u kao strahovi na videoprojekcijama pojavljuju Jerko Maračić, Sreten Mokrović, Adrian Pezdirc, Alma Prica, Anđela Ramljak, Damir Šaban i Petar Vrbanić Đula.

Producentica predstave je Romana Brajša, kostimografkinja Ana Fucijaš, autor videoprojekcija Miro Manojlović, oblikovatelji svjetla su Alen Marin i Anton Modrušan, snimatelji tona Branko Puceković i Filip Kovačić, dizajner je Pavao Kuharić, asistentice produkcije Hana Zrnčić Dim i Laura Pribanić, a fotografkinja je Karla Jurić.

Predstava je nastala u koprodukciji Kazališne družine KUFER i KunstTeatra u suradnji s udrugom BoliMe uz podršku Ministarstva kulture, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova. Praizvedena je 2019. na sceni KunstTeatra u Zagrebu, a 2020. gostovala je na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Predstava “Marta i sedam strahova” bit će izvedena na Sceni Gllugl u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu (Preradovićeva 4), a zbog ograničenog kapaciteta prostora te mjera i preporuka vezanih za virus COVID-19, predstava će u subotu, 29. svibnja biti odigrana u dva termina: u 18 sati i u 20 sati. Nakon druge izvedbe predviđeno je kratko druženje i Q&A s autoricom, redateljicom i izvođačima, odnosno izvođačicama predstave koje će moderirati Tim Hrvaćanin, voditelj tp4 programa. Predstava traje 1 sat i 20 minuta. Karte se mogu rezervirati putem e-maila info@pecetri.com i podići do petka, 28. svibnja u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u vremenu od 10 do 14 sati. Za one koji nemaju e-mail, karte se mogu podići direktnim dolaskom u P4 do petka, 28. svibnja u vremenu od 10 do 14 sati. Preporučena donacija za kartu iznosi 20 kuna.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Razno

    Građani, budite oprezni prilikom spaljivanja biljnog otpada i korova!

    Dolaskom toplijih i sunčanijih dana počinje sezona radova na poljoprivrednim površinama, okućnicama i vrtovima, a samim time započinje i spaljivanje korova, suhe trave i niskog raslinja čime se povećava opasnost od nekontroliranog širenja požara na otvorenom.   Iz Policije upozoravaju građane da prilikom spaljivanja, posebnu pozornost obrate rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare. Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske […]

    today04/04/2024 12

    0%