play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Predstavljena knjiga „Nova vizura Grada Varaždina 2017 – 2021”

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u srijedu je u Gradskoj vijećnici uz svoje zamjenike Zlatana Avara i Sandru Malenicu te direktora gradske tvrtke Varkom Željka Bunića predstavio knjigu „Nova vizura Grada Varaždina 2017 – 2021“ s presjekom svih projekata Grada Varaždina u prošlom mandatnom razdoblju.

Gradonačelnik je s velikim zadovoljstvom i ponosom predstavio knjigu koja je zapravo sinteza i sažetak svega što je gradska uprava, zajedno s građanima, udrugama građana, gradskim tvrtkama i ustanovama kao i svima onima koji su sudjelovali u javnom i političkom životu grada napravila u posljednje četiri godine. „Mislim da je dobro da to ostane kao dokument vremena. Ono što je pretpostavka ove knjige jest suradnja sviju. To je dobra komunikacija s građanima, slušanje artikuliranih izraza i želja građana grada Varaždina i to je jedinstvo u različitosti gradske uprave, svih pročelnika, mojih zamjenika, mene i gradskih vijećnika, koji smo donosili odluke kako bi se ovo sve moglo provesti. Vidjet ćete da je riječ o četiri godine rekordnih investicija u gradu Varaždinu i zbog EU projekata, ali i zbog našeg proračuna koji je danas 40 posto veći nego prije te zbog transparentnog trošenja novaca za što smo dobili i posebno priznanje Ministarstva financija. Uz sve ovo što je u našoj knjizi, uspjeli smo raščistiti i sve važnije gradske sporove u koje nas je uvela bivša vlast. Građanima Varaždina tako smo uštedjeli desetke milijuna kuna koje bismo morali plaćati za skupe kamate. Nismo se pretjerano svađali ni sa kim i nećemo se svađati jer iza nas stoje ova djela koja su ukoričena u ovoj knjizi.“ – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Najavio je kako će građani knjigu moći vidjeti u Gradskoj knjižnici, ali i u Gradskoj vijećnici te u digitalnom obliku. U knjizi su objašnjenja i opisi svih projekata te se može vidjeti za što je sve, iz kojih izvora i koliko potrošeno. „Ovo je do kraja transparentan način sažimanja i rekapitulacije svih gradskih projekata.“ – istaknuo je prilikom predstavljanja knjige.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije: zamjenica župana Silvija Zagorec potpisala ugovore sa 71 korisnikom

    Varaždinska županija je početkom studenoga ove godine raspisala Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za sufinanciranje troškova izrade dokumentacije za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području Varaždinske županije. O iznimno velikom interesu svjedoči činjenica da je već u prva tri dana od raspisivanja Javnog poziva zaprimljeno zahtjeva za 94% osiguranih sredstava. Svi korisnici, njih 71 koji će koristiti bespovratna sredstva potpisali su danas u Županijskoj palači […]

    today21/12/2022 76

    0%