play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Besplatan Internet na javnim mjestima u Općini Petrijanec u sklopu projekta WiFi4EU

U vremenu kad je pristup Internetu za većinu građana potreba bez koje je nemoguće obavljati poslovne aktivnosti, izvršavati školske zadatke ili biti u kontaktu, inicijativa WiFi4EU, koja u općinama diljem Europe promiče besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim prostorima, postala je projekt vrijedan provedbe. Jedna od općina koja je prepoznala sve dobrobiti navedene inicijative je i Općina Petrijanec koja i u 2021. godini nastavlja s projektima kojima unaprjeđuje život svojim mještanima.

Projekt podrazumijeva više pristupnih točaka biranih po kriterijima najveće potrebe građana na javnim mjestima te najveće iskoristivosti pristupne točke, odnosno instaliranje točaka besplatnog pristupa Internetu u mjestima koji predstavljaju središta društvenog života građana. Prijavom na javni poziv Europske Unije, Općina Petrijanec je dobila vaučer koji je iskorišten za tehničko postavljanje pristupnih točaka. Tako su neke od odabranih pristupnih točaka u Općini Petrijanec: Društveni dom Petrijanec, DVD Petrijanec, Zgrada Općine, DVD Strmec Podravski, DVD Družbinec, NK Orač, NK Majerje, Društveni Dom Majerje, NK Nova Ves, Društveni dom Nova Ves te Vrtić.

Mi u Općini smatramo kako je uvijek korisno pratiti trendove i projekte u Europi koji mogu pomoći našim mještanima u svakodnevnom životu te smo se iz tog razloga prijavili na javni poziv. Bespotrebno je govoriti da je Europska Unija vaučerom pokrila sve troškove instalacije pristupnih točaka, od opreme do samog posla postavljanja – ističe načelnik Posavec. Nadamo se da će naši sugrađani uvidjeti koristi ovog projekta, posebno u vidu jednakopravnosti samog pristupa Internetu i da će se time ostvariti i sam cilj ove inicijative – postavljanje temelja digitalne Europe – zaključuje.

Unutrašnji prostori u kojima se može besplatno koristiti WiFi4EU jesu Društveni domovi u Majerju, Petrijancu, Novoj Vesi, Družbinecu i Strmcu Podravskom, u nogometnom klubu Orač, Nova Ves i Majerje  u prostorijama Općine Petrijanec i vrtića Petrijanec te vanjski signali kod DVD-a Družbinec i na Trgu Svetog Petra.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Varaždin

    Tradicionalni prijem članova Društva distrofičara povodom uskrsnih blagdana

    Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u četvrtak su u dvorištu novoobnovljene Gradske vijećnice primili predsjednika i članove Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina. Već tradicionalno, članovi Društva distrofičara, gradonačelniku i predsjedniku Vijeća su, uz simboličan poklon ukrasnih pisanica koje sami izrađuju, čestitali blagdan Uskrsa. Članovi Društva distrofičara tako su imali priliku prvi ući u dvorište […]

    today28/03/2024 2

    0%