play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

4M Storytelling, još jedan je uspješan projekt Udruge mladih V.U.K. i partnera

U P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu  održana je završna konferencija za medije 4M Storytelling projekta čiji je nositelj Udruga mladih V.U.K., a partneri na projektu su Illumniscate (Nizozemska), VRUM (Austrija), TDM 2000 (Italija), Izvan fokusa (Hrvatska), Romska organizacija mladih (Hrvatska), Hajde (Francuska) i Lege bitra (Slovenija). Vrijednost projekta je 177.171 Euro, a financiran je iz Erasmus+ projekta Europske unije.

U dvije godine koliko je 4M Storytelling projekt trajao, razvijena je inovativna metoda za korištenje u planiranju projekta ili aktivnosti, inovativnom pisanju ili učenju, a koja koristi strukture pripovijedanja i jedinstvenu vizualnu analizu. 4M Storytelling metoda namijenjena je profesionalcima koji rade s mladima, mladima, kulturnim radnicima i medijima.

Voditelj projekta iz Udruge mladih V.U.K. Nino Preložnjak istaknuo je da se 4M Storytelling metoda može koristiti za različite kreativne stvari, ali i da ju mogu koristiti pojedinci i grupe iz različitih sektora. “Kroz 4 modula (zato je i nazvan 4M), odnosno 4 grafa TaleGraph, SenseGraph, HiveGraph i PlanGraph, pojedinac ili grupa mogu se kreativno izraziti u području rada s mladima, audio-vizualnom sadržaju, glazbi, PR-u, marketingu, kreativnim industrijama i kulturi te koristiti kod, između ostalog, pisanju priča ili knjiga, pisanju projekta, razvoju računalnih igara, razvijanju publike, osmišljavanju poruka, ali dekonstrukciji na primjer propagandih poruka. Ukratko, 4M Storytelling metoda može se koristiti za proces ‘od ideje do projekta’”, dodao je voditelj projekta iz Udruge mladih V.U.K. Nino Preložnjak.

Inače, storytelling se kao vještina i tehnika pričanja priča izuzetno puno koristi i aktualna je kod jačeg povezivanja s publikom u različitim kreativnim industrijama, a tehnike storytellinga su korištene i kod razvijanja 4M Storytelling metode, no Ivan Milovanov iz partnerske organizacije Illumiscate ističe da je metoda koju su razvili jedinstvena. “Kod istraživanja što je bilo izuzetno važan dio projekta za razvoj metode, nismo naišli na ništa slično. Također, kod testiranja te metode s mladima i profesionalcima  4M Storytelling je korisna metoda jer pomaže pojedincu ili grupi sabrati sve ideje i misli, stavlja na papir i pomaže ih razvrstati i sastaviti u smislenu cjelinu, priču ili projekt, a opet elementi se neprestano i iznova mogu dodavati, oduzimati i mijenjati”, istaknuo je Ivan Milovanov iz partnerske organizacije Illumniscate iz Nizozemske.

4M Storytelling metoda će osim u fizičkom obliku, doći i u online obliku, bit će besplatna za preuzimanje i to nakon završetka projekta u veljači ove godine.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Gradonačelnik Bosilj primio članove povijesne postrojbe iz Ravensburga

  Članove Gradske garde Ravensburga iz Njemačke ( Bürgergarde der Stadt Ravensburg ) u srijedu je u Gradskoj vijećnici u kraći protokolarni posjet primio gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj. Oni su gosti Varaždinske građanske garde u vrijeme Špancirfesta, a komandant garde Michael Ahnemüller prenio je pozdrave gradonačelnika partnerskog grada Ravensburga s kojim grad Varaždin njeguje partnerske odnose od 2002. godine. Zapovjednik varaždinskih Purgara Dražen Loparić zajedno sa svojim gostima […]

  today25/08/2021 42

  0%