play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Vokalni sastav A capella iz Sračinca predstavlja Varaždinsku županiju na državnoj smotri

Na 20. susretu zborova malih vokalnih sastava koji se protekle nedjelje, 16. lipnja održao u Novom Marofu, Vokalni sastav “A capella” iz Sračinca ponovo je izborio plasman na državnu smotru.

Vokalni sastav A CAPELLA je počeo s radom 2014. godine želeći obnoviti muziciranje zborskog pjevanja po čemu je Kulturno umjetničko društvo “Zavičaj” iz Sračinca bilo poznato. Sastoji se većinom od pjevača koji su u počecima djelovanja zbora bili njegovi članovi, a želja im je svojim pjevanjem zainteresirati nove pjevače kako bi iz vokalne skupine prerasli ponovo u kvalitetan zbor.

U svom repertoaru imaju razne pjesme narodnog, svjetovnog i vjerskog izričaja. Vokalna skupina Acapella višestuko je nagrađivana na državnim smotrama malih vokalnih sastava pa su tako i prošle godine predstavljali Varaždinsku županiju na državnoj smotri malih vokalnih sastava u Đurđevcu gdje su za svoju izvedbu osvojili najveći broj glasova selektora i osvojili zlatnu plaketu. Ocjena je to napretka i kvalitete rada samih pjevača, a koje uspješno vodi maestra Janja Knapić Omranloo.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Varaždin

    Palača Patačić predana na korištenje Gradskom muzeju Varaždin

    Ključeve palače Patačić, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj predao je  ravnatelju Gradskog muzeja Varaždin Miranu Bojaniću Morandiniju. Odlukom Gradskog vijeća Grada Varaždina prizemlje i prvi kat uz pripadajuće dvorište palače Patačić dani su na upravljanje i korištenje Gradskom muzeju za potrebe obavljanja osnovne djelatnosti. Drugi kat palače Grad Varaždin i dalje će koristiti za rad upravnih odjela. Gradonačelnik Neven Bosilj djelatnike muzeja proveo kroz prostore palače Patačić koje će iskoristiti […]

    today27/06/2024 5

    0%