play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Općini Petrijanec 22.500,00 eura za sufinanciranje projekta uređenja i opremanja dječjeg igrališta

Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio je Općini Petrijanec 22.500,00 eura za sufinanciranje projekta uređenja i opremanja dječjeg igrališta. Načelnik Željko Posavec pritom je istaknuo važnost ovog projekta za općinu, koja ima veliki broj djece u odnosu na broj stanovnika.

Na području Općine Petrijanec postoji nekoliko dječjih igrala sa maksimalno tri sprave i to je uistinu premali broj igrala u odnosu na broj djece i demografsku sliku općine. O tome svjedoči i inicijativa dogradnje dječjeg vrtića na području Općine s još četiri odgojiteljske sobe, a nakon toga i izgradnja područnog vrtića. To isto je prepoznalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja i preko operativnog programa Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dodijelilo ugovor o financiranju izgradnje, rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića na području Općine Petrijanec. Kako općina ima izuzetno veliki broj novorođene djece u odnosu na ukupni broj stanovništva naše male općine, izuzetno puno ulažemo u infrastrukturu za djecu, školstvo i obrazovanje – naglašava načelnik Posavec.

Ovim će se projektom obuhvatiti uređenje tri dodatna igrališta postavljanjem desetak novih sprava u Majerju, Novoj Vesi Petrijanečkoj i Petrijancu, s desetak novih sprava. Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi nešto više od 41.531,25 eura od kojih Središnji državni ured za demografiju i mlade pokriva 54 posto.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Kultura

    Najavljen spektakularan koncert u Varaždinu „The Queen Symphony”

    Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u ponedjeljak je zajedno s ravnateljem Glazbene škole u Varaždinu Davorom Matačićem, ravnateljem Koncertnog ureda Raymondom Rojnikom, profesoricom i zborovođom Dadom Ružom, zborovođom Chorus angelicusa Lukom Šoparom te zamjenikom ravnatelja i voditeljem orkestracije Nikolom Novakom održao konferenciju za novinare na kojoj je najavljen međunarodni projekt Glazbene škole Varaždin i Glazbene škole Ravensburg. „The Queen Symphony“ britanskog skladatelja Tolge Kashifa će po prvi puta […]

    today13/06/2022 105

    0%