play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općini Petrijanec 22.500,00 eura za sufinanciranje projekta uređenja i opremanja dječjeg igrališta

Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio je Općini Petrijanec 22.500,00 eura za sufinanciranje projekta uređenja i opremanja dječjeg igrališta. Načelnik Željko Posavec pritom je istaknuo važnost ovog projekta za općinu, koja ima veliki broj djece u odnosu na broj stanovnika.

Na području Općine Petrijanec postoji nekoliko dječjih igrala sa maksimalno tri sprave i to je uistinu premali broj igrala u odnosu na broj djece i demografsku sliku općine. O tome svjedoči i inicijativa dogradnje dječjeg vrtića na području Općine s još četiri odgojiteljske sobe, a nakon toga i izgradnja područnog vrtića. To isto je prepoznalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja i preko operativnog programa Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dodijelilo ugovor o financiranju izgradnje, rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića na području Općine Petrijanec. Kako općina ima izuzetno veliki broj novorođene djece u odnosu na ukupni broj stanovništva naše male općine, izuzetno puno ulažemo u infrastrukturu za djecu, školstvo i obrazovanje – naglašava načelnik Posavec.

Ovim će se projektom obuhvatiti uređenje tri dodatna igrališta postavljanjem desetak novih sprava u Majerju, Novoj Vesi Petrijanečkoj i Petrijancu, s desetak novih sprava. Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi nešto više od 41.531,25 eura od kojih Središnji državni ured za demografiju i mlade pokriva 54 posto.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Počinje nova sezona u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu

  Nova sezona u P4 - centru za mlade i nezavisnu kulturu počet će u ponedjeljak, 11. travnja i donosi brojne mogućnosti i aktivnosti namijenjene mladima iz Varaždina i ostatka Hrvatske. Program su u četvrtak, 7. travnja u P4 - centru za mlade i nezavisnu kulturu predstavili programski direktor Nino Preložnjak, programska voditeljica Jelena Brcković i programski asistent Viktor Ožeg, uz prisustvo gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja i pročelnice Upravnog odjela […]

  today08/04/2022 140

  0%