play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Općini Petrijanec 22.500,00 eura za sufinanciranje projekta uređenja i opremanja dječjeg igrališta

Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio je Općini Petrijanec 22.500,00 eura za sufinanciranje projekta uređenja i opremanja dječjeg igrališta. Načelnik Željko Posavec pritom je istaknuo važnost ovog projekta za općinu, koja ima veliki broj djece u odnosu na broj stanovnika.

Na području Općine Petrijanec postoji nekoliko dječjih igrala sa maksimalno tri sprave i to je uistinu premali broj igrala u odnosu na broj djece i demografsku sliku općine. O tome svjedoči i inicijativa dogradnje dječjeg vrtića na području Općine s još četiri odgojiteljske sobe, a nakon toga i izgradnja područnog vrtića. To isto je prepoznalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja i preko operativnog programa Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dodijelilo ugovor o financiranju izgradnje, rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića na području Općine Petrijanec. Kako općina ima izuzetno veliki broj novorođene djece u odnosu na ukupni broj stanovništva naše male općine, izuzetno puno ulažemo u infrastrukturu za djecu, školstvo i obrazovanje – naglašava načelnik Posavec.

Ovim će se projektom obuhvatiti uređenje tri dodatna igrališta postavljanjem desetak novih sprava u Majerju, Novoj Vesi Petrijanečkoj i Petrijancu, s desetak novih sprava. Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi nešto više od 41.531,25 eura od kojih Središnji državni ured za demografiju i mlade pokriva 54 posto.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Medicinska škola Varaždin predstavila projekt kojim uspostavlja Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija

    Medicinska škola Varaždin predstavila je projekt pod nazivom „Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin“. Projekt je vrijedan 48.799.878,03 kn, a u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF) kroz operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Time je označen još jedan iskorak prema novoj organizacijskoj strukturi i unapređenju provedbe redovitog strukovnog obrazovanja i programa obrazovanja odraslih.   Ovim projektom Medicinska škola Varaždin postaje […]

    today14/12/2021 1162 2

    0%