play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Sportskog kluba SRD 315 Sjeverozapad i Funkcionalnog centra Active Vita, uz podršku Grada Varaždina.

Kako je istaknuo Habijan, od samog je početka želja organizatora bila da utrka postane tradicionalnom, a budući da će ovo biti njezino peto izdanje, ta se želja i ostvarila.

– Prošle godine imali smo rekordan broj prijava trkačica i trkača, odnosno rekreativaca koji su otrčali našu standardnu rutu od 4,85 kilometra, a ove godine ćemo utrku imati 11. svibnja, sa startom na Kapucinskom trgu. Što se tiče kotizacije, za dječje utrke ona će iznositi 5 eura, a za odrasle 12 eura – rekao je Habijan.

Utrka koja je spoj humanitarne i sportske priče rekreativnog je karaktera, a zahvaljujući pomoći Trkačkog kluba Marathon 95, obogaćena je i dječjim utrkama. Učenici od 1. do 4. razreda trčat će 400 metara, a oni od 5. do 8. razreda 800 metara.

– Start dječje utrke bit će u 10.30, a glavne utrke u 11.30, tako da ćemo imati razmak između dvije dječje utrke – pojasnio je Habijan.

Voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV, Anica Sitar, naglasila je da je pet godina održavanja utrke dokaz da su organizatori osmislili i realizirali nešto dobro.

– Ova je utrka postala tradicionalna, zahvaljujući našim sponzorima i dobročiniteljima koji su se vrlo rado uključili i veseli nas što smo došli do faze u kojoj se zapravo sponzori javljaju nama jer su prepoznali vrijednost ove utrke. Svake godine sponzora je sve više pa zahvaljujući njima možemo iz godine u godinu organizirati utrku na kvalitetniji način, podići je na viši nivo. Trebamo svakako zahvaliti i Gradu Varaždinu i upravnim odjelima grada, našim gradskim tvrtkama, Gradskoj tržnici i Čistoći koji nam svake godine puno pomažu. Naravno, tu je i Postaja prometne policije Varaždin čiji djelatnici svake godine osiguravaju utrku, čuvaju naše trkače i paze da sve protekne u najboljem redu, a ne smijemo zaboraviti ni djelatnike Hitne medicinske pomoći koji se također uključuju svake godine – rekla je Sitar, posebno zahvalivši Marku Črljencu, predsjedniku udruge Active Vita te Marku Dugandžiću, predsjedniku Sportskog kluba SRD 315 Sjeverozapad, ali i varaždinskoj tvrtki Marlex.

– Tvrtka Marlex svake godine udvostruči iznos koji prikupimo od startnine i na taj način udruzi za koju skupljamo sredstva uplatimo duplo od onoga koliko skupimo od stratrnina. Zahvaljujemo i svim ostalim tvrtkama koje na bilo koji način pomažu obogaćujući startne pakete, odnosno nagradama za naše najbrže trkače. Naime, osim što utrka ima humanitarni karakter, volimo nagraditi one koji su bili najbrži – izjavila je Anica Sitar.

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Kultura

    Još jedna uspješna umjetničko-donatorska večer u organizaciji Rotary kluba “Varaždin 1181”

    Pred ispunjenim gledalištem Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždina, u organizaciji Rotary kluba “Varaždin 1181” izvedena je legendarna predstava Teatra EXIT - “Realisti”. Prema ovacijama publike za vrijeme i nakon završetka predstave, radilo se o sjajnoj, kako glumačkoj tako i glazbenoj poslastici gostiju iz Zagreba. Okupljenoj publici i mnogobrojnim gostima i prijateljima iz drugih Rotary klubova obratio se predsjednik Kluba Hrvoje Mežnarić koji im se zahvalio na dolasku te doprinosu u […]

    today07/05/2024 8

    0%