play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Sportskog kluba SRD 315 Sjeverozapad i Funkcionalnog centra Active Vita, uz podršku Grada Varaždina.

Kako je istaknuo Habijan, od samog je početka želja organizatora bila da utrka postane tradicionalnom, a budući da će ovo biti njezino peto izdanje, ta se želja i ostvarila.

– Prošle godine imali smo rekordan broj prijava trkačica i trkača, odnosno rekreativaca koji su otrčali našu standardnu rutu od 4,85 kilometra, a ove godine ćemo utrku imati 11. svibnja, sa startom na Kapucinskom trgu. Što se tiče kotizacije, za dječje utrke ona će iznositi 5 eura, a za odrasle 12 eura – rekao je Habijan.

Utrka koja je spoj humanitarne i sportske priče rekreativnog je karaktera, a zahvaljujući pomoći Trkačkog kluba Marathon 95, obogaćena je i dječjim utrkama. Učenici od 1. do 4. razreda trčat će 400 metara, a oni od 5. do 8. razreda 800 metara.

– Start dječje utrke bit će u 10.30, a glavne utrke u 11.30, tako da ćemo imati razmak između dvije dječje utrke – pojasnio je Habijan.

Voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV, Anica Sitar, naglasila je da je pet godina održavanja utrke dokaz da su organizatori osmislili i realizirali nešto dobro.

– Ova je utrka postala tradicionalna, zahvaljujući našim sponzorima i dobročiniteljima koji su se vrlo rado uključili i veseli nas što smo došli do faze u kojoj se zapravo sponzori javljaju nama jer su prepoznali vrijednost ove utrke. Svake godine sponzora je sve više pa zahvaljujući njima možemo iz godine u godinu organizirati utrku na kvalitetniji način, podići je na viši nivo. Trebamo svakako zahvaliti i Gradu Varaždinu i upravnim odjelima grada, našim gradskim tvrtkama, Gradskoj tržnici i Čistoći koji nam svake godine puno pomažu. Naravno, tu je i Postaja prometne policije Varaždin čiji djelatnici svake godine osiguravaju utrku, čuvaju naše trkače i paze da sve protekne u najboljem redu, a ne smijemo zaboraviti ni djelatnike Hitne medicinske pomoći koji se također uključuju svake godine – rekla je Sitar, posebno zahvalivši Marku Črljencu, predsjedniku udruge Active Vita te Marku Dugandžiću, predsjedniku Sportskog kluba SRD 315 Sjeverozapad, ali i varaždinskoj tvrtki Marlex.

– Tvrtka Marlex svake godine udvostruči iznos koji prikupimo od startnine i na taj način udruzi za koju skupljamo sredstva uplatimo duplo od onoga koliko skupimo od stratrnina. Zahvaljujemo i svim ostalim tvrtkama koje na bilo koji način pomažu obogaćujući startne pakete, odnosno nagradama za naše najbrže trkače. Naime, osim što utrka ima humanitarni karakter, volimo nagraditi one koji su bili najbrži – izjavila je Anica Sitar.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%