play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Potpisan Ugovor o sufinanciranju Europskog dvoranskog prvenstva u streličarstvu

Predsjednik Sportske zajednice Varaždinske županije Krešimir Čop i predsjednik Streličarskog kluba Cekin Varaždin Damir Kolarek, u nazočnosti župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, zamjenice župana Silvije Zagorec, pročelnika za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslava Huđeka te predsjednika Hrvatskog streličarskog saveza Darka Uidla, potpisali su danas Ugovor o sufinanciranju Europskog dvoranskog prvenstva u streličarstvu vrijedan 20.000 eura, a koji se trenutno održava u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi.

Župan Anđelko Stričak podsjetio je kako su Varaždin, odnosno Varaždinska županija u svega prva dva mjeseca ove godine ugostili dva velika međunarodna sportska natjecanja, što samo govori da su i Grad Varaždin i Varaždinska županija prepoznati kao dobri domaćini. – Po treći put, Varaždin je bio domaćin Davis Cupa, a sada smo zahvaljujući Europskom dvoranskom natjecanju u streličarstvu ugostili 240 natjecatelja iz 24 zemlje svijeta. Sport je ne samo najveći promotor Hrvatske, već u ovom slučaju i Varaždinske županije, koja može uz kvalitetnu sportsku ponudu pružiti i onu turističku. Kao županiji, želja nam je dati podršku programima i projektima sportskih udruga i klubova, s posebnim naglaskom na razvoj sporta za djecu i mlade, kao i ulaganjima u sportsku infrastrukturu, a sve kako bi sport bio dio življenja naših građana – rekao je župan Stričak.

Predsjednik Sportske zajednice Varaždinske županije Krešimir Čop zahvalio se Varaždinskoj županiji što ih prati i potpomaže u njihovom radu.

– Prije 15-tak godina izdvajanja za Sportsku zajednicu Varaždinske županije iznosila su svega 15.000 eura, a danas smo došli na 280.000 eura, od čega je gotovo polovica sredstava namijenjena za rad s djecom i mladima. Tako županija potpomaže Nogometnu akademiju NK Varaždin, imamo Centar izvrsnosti iz rukometa, sportske škole za mlađe uzrasne kategorije, olimpijadu dječjih vrtića, ulažemo i u edukaciju trenera jer smo mišljenja da s najmlađima treba raditi kvalitetan stručan kadar, a potpomažemo i sport osoba s invaliditetom. Sa svojim projektima javljamo se na različite natječaje, a sve kako bi potaknuli bavljenje sportom kod svih generacija u našim sredinama – rekao je Krešimir Čop zahvalivši se Varaždinskoj županiji na razumijevanju za sport i potrebe sportaša.

Predsjednik Streličarskog kluba Cekin Varaždin Damir Kolarek zahvalio se na financijskoj potpori u organizaciji ovakvog događanja.

-Kroz 50 godina svog postojanja SK Cekin pokazao se i dokazao u organizaciji brojnih sportskih događanja, ali isto tako i po rezultatima koje su naši članovi osvajali na brojnim domaćim i inozemnim natjecanjima. Stoga nam je izuzetna čast što možemo biti domaćin jednom ovakvom natjecanju te se zahvaljujem Varaždinskoj županiji na podršci koju nam je pružila – izjavio je Kolarek.

Predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza Darko Uidl pohvalio je samu organizaciju prvenstva.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Imenovanja i razrješenja u Varaždinskoj biskupiji

  Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u četvrtak, 20. srpnja, u biskupskom ordinarijatu u Varaždinu svećenike kojima su, njegovom odlukom o imenovanjima i razrješenjima u Varaždinskoj biskupiji 2024. godine, dodijeljena nova zaduženja i službe. Biskup im je tom prigodom podijelio dekrete o novim službama. U Varaždinskoj biskupiji odlukom mons. Bože Radoša došlo je do sljedećih imenovanja i razrješenja: Vlč. Josip Biškup, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Nikole biskupa […]

  today24/07/2024 2

  0%