play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

33. obljetnica ustroja 5. bojne 1. A brigade ‘Tigrovi’ obilježena u Vinici

Povodom obilježavanja 33. obljetnice ustroja 5. bojne 1. A brigade „Tigrovi“ u Vinici su ispred spomen-ploče kod nekadašnjeg centra za obuku jedinica ZNG-a položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule i preminule pripadnike brigade.

Odavanju počasti su uz pripadnike Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“, ali i mnogih drugih pripadnika braniteljskih udruga i PU varaždinske te u pratnji Husarske garde Varaždinske županije i Varaždinske građanske garde nazočili i Spomenka Kiđemet Piskač, županijska vijećnica i predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije te Dražen Jagić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Prisjetivši se svih poginulih te preminulih hrvatskih branitelja, Kiđemet-Piskač je istaknula kako su branitelji s područja Varaždinske županije bili prvi kod obrane, naoružavanja i kasnije kod oslobađanja gotovo cijele Hrvatske.
Dali su ogroman doprinos u ratu i na tu činjenicu smo itekako ponosni. Oni su svoje odradili, a na nama svima koji obavljamo javne dužnosti je da svojim radom i aktivnostima gradimo bolje i kvalitetnije društvo. Koristim priliku da svim pripadnicima 5. Bojne Prve A brigade „Tigrova“ u ime župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i u svoje osobno ime čestitam 33. obljetnicu ustrojavanja te svima želim puno zdravlja i osobnog zadovoljstva – rekla je Kiđemet Piskač.

Dražen Jagić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina je također istaknuo veliku ulogu „Tigrova“ u obrani Hrvatske.
Pripadnici 5. bojne 1. A brigade, legendarni Tigrovi, spadaju među postrojbe Hrvatske vojske koje su dale jedan od najvećih doprinosa konačnoj pobjedi u Domovinskom ratu. Pripadnici Tigrova od ustroja u Vinici do sudjelovanja u akcijama u obrani Vukovara, Dubrovnika i Cavtata, te prerastanja u 7. gardijsku brigadu bili su dio presudnih snaga zaslužnih za konačnu pobjedu u Domovinskom ratu. Zato se kao predstavnici Grada Varaždina sjećamo poginulih pripadnika, odajemo im dužnu počast čuvajući od zaborava njihovo veliko, domoljubno djelo i žrtvu – rekao je Jagić.

Na minutu šutnje pozvao je Damir Grabar, predsjednik Udruge ratnih veterana 1. Gardijske brigade „Tigrovi“ dok je molitvu za sve poginule i preminule predvodio vinički župnik Valent Posavec, dekan Ivanečkog dekanata i kanonik Zbornog kaptola.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinu se sutra obilježava Hrvatski dan osviještenosti o debljini

  Građani su pozvani na javnozdravstvenu akciju u organizaciji Savjeta za zdravlje Varaždinske županije i Multidisciplinarnog tima za liječenje pretilosti Opće bolnice Varaždin kojom će biti obilježen Hrvatski dan osviještenosti o debljini, a koja će biti održana u subotu, 19. ožujka od 9 do 12 sati, na Franjevačkom trgu u Varaždinu.   U Republici Hrvatskoj, pa tako i u Varaždinskoj županiji prekomjerna težina jedan je od velikih javnozdravstvenih problema. Cilj akcije […]

  today18/03/2022 288

  0%