play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinska županija ulaže znatna sredstva u razvoj sporta na svome području

Danas je u Županijskoj palači u Varaždinu potpisani Ugovori između Županijskog nogometnog saveza i Saveza športova Varaždinske županije o financiranju dva vrijedna programa naziva „Županijski nogometni instruktor“ i „Ulaganje u sportsku infrastrukturu“, kojeg su potpisali Krešimir Čop, predsjednik Saveza športova Varaždinske županije i Ivan Novak, glavni tajnik Županijskog nogometnog saveza, a potpisivanju su nazočili i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec te Nenad Horvatić, predsjednik Županijskog nogometnog saveza.

 

Nenad Horvatić naglasio je važnost poticanja i financiranja ovakvih programa.

-Prvi projekt koji smo danas potpisali je financiranje od strane Županije vezano za program Županijskog nogometnog instruktora koji će obilaziti  klubove i škole nogometa. Mi smo najbrojnija udruga, imamo preko 5500 tisuća registriranih igrača, oko 3000 mlađih od 16 godina i taj instruktor će koordinirati rad svih trenera i škola. Ona nam je jako važan. Drugi projekt je vrijedan 27 000 eura koliko je Županija dodijelila za poboljšanje nogometne infrastrukture i kada tome pridodamo još 40 000 eura koliko će Županijski nogometni savez izdvojiti kroz Hrvatski nogometni savez, onda će 67 000 eura biti uručeno klubovima s područja naše Županije na godišnjoj skupštini – rekao je Horvatić.

Krešimir Čop, predsjednik Saveza športova Varaždinske županije zahvalio se županiji na dodijeljenim sredstvima te je naglasio kako je  župan  Stričak župan koji je izuzetno dobro upoznati s funkcioniranjem sustava sporta.

– Hvala Županiji na dodijeljenim financijskim sredstvima, radi se o povećanju od 100 % i od tih dodijeljenih sredstava će mnogi naši sportski  klubovi i društva imati korist – rekao je Čop.

 

Zamjenica župana Silvija Zagorec koja je nazočila potpisivanju Ugovora je istaknula kako Varaždinska županija vodi iznimnu brigu o sportu na svome području, kako o profesionalnim sportašima tako i o amaterima.

-Ove godine smo znatno povećali financijska sredstva u proračunu što se tiče Saveza športova Varaždinske županije, naime iznos od 92 tisuće eura povećali smo na 225 tisuća eura.  Drago mi je da sam danas imala prilike nazočiti potpisivanju Ugovora gdje se podupiru dva iznimno zanimljiva i dobra programa, a to su „Županijski nogometni instruktor“ i „Ulaganje u sportsku infrastrukturu“ te sam sigurna sam kako će svi korisnici  imati benefite od ovih dodijeljenih sredstava – rekla je zamjenica župana naglasivši pritom kako skoro sve općine, gradovi i mjesta imaju sportske klubove i sportska društva u kojima se potiče rad s mladima što je vrlo pohvalno.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 1

  0%