play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

20 godina obrta za uzgoj cvijeća Cepanec

Karmenka Cepanec 1997. godine počela se baviti uzgojem, proizvodnjom i prodajom balkonskog cvijeća i cvijeća za gredice, te je po narudžbi uređivala okućnice, vrtove i kamenjare. Sa znanjem i iskustvom, te zadovoljstvom kupaca svoje poslovanje je proširivala i osnovala obrt Cepanec 21.10.2002. godine. Zahvaljujući stalnom radu i kvaliteti proizvoda danas se proizvodnja odvija na preko 9000 m2 suvremeno opremljenih 11 plastenika i oko 35 000 m2 vlastitog poljoprivrednog zemljišta.

Obrt Cepanec zapošljava ukupno 12 stalnih i nekoliko sezonskih radnika, te godišnje posadi i proda preko milijun sadnica cvijeća i povrća, te ukrasnog bilja i trajnica. Svoje proizvode prodaje lokalnim cvjećarnicama, u vlastitoj maloprodaji, te opskrbljuje trgovački lanac Kaufland. Poslovnu suradnju sa Kauflandom obrt Cepanec započeo je 2003. godine Na godišnjoj razini u trgovački centar Kaufland k.d. otpreme preko 650.000 teglica.

Uzgoj cvijeća nikada ne miruje, to je stalni proces tijekom cijele godine. Početkom godine, odnosno u prva tri mjeseca pripremaju plastenike za sadnju, te počinju sadnju za proljetnu sezonu. U to vrijeme posadi se preko 250 tisuća teglica cvijeća, te preko 150 tisuća sadnica povrća. U proljetnoj sezoni nude više od 160 vrsta sadnica povrća i cvijeća iz vlastitog uzgoja. Nakon proljetne sezone koja završava u lipnju počinje čišćenjem i priprema plastenika za jesensku sezonu. U srpnju i kolovozu sadi se sadnice krizantema, multiflora, špina, margareta, maćuhica i ostalog cvijeća za blagdan Svih svetih. Osim navedenog počinje i sadnja božićnih zvijezda za najočekivaniji blagdan u godini. Od rujna počinje prodaja multiflora i ostalog prigodnog cvijeća za blagdan Svih svetih a traje sve do 01.11, ali također počinje i sadnja dijantusa, jaglaca, cinerarije, ranunculusa, primule koje se prodaje tijekom siječnja i veljače iduće godine Za ukrašavanje kuća u prodaji tijekom studenog i prosinca nude bogati izbor božićnih zvijezda. U prosincu sade božićnu pšenicu.

Iz navedenog možemo zaključiti da proizvodnja u obrtu Cepanec nikad ne prestaje.

Obrt za uzgoj cvijeća Cepanec možete pronaći na adresi: Bana Jelačića 12, Doljan, 42214 Sveti Ilija.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%