play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

“Hrvatski dragulji” na američkom tržištu

Izvrsna hrvatska sopranistica Jelena Štefanić u Galeriji umjetnina Gradskog muzeja Varaždin snimila je koncert na kojem je izvela poznate i manje poznate arije iz hrvatske glazbene baštine.

Na programu koncerta „Hrvatski dragulji“, koji će početkom lipnja emitirati američka platforma Sparrow Live, našlo se devet arija koje je ova sopranistica izvela uz klavirsku pratnju Simona Dešpalja.

Koncert je snimljen u palači Sermage, a glazbenici ističu da su ovaj projekt osmislili kako bi promovirali hrvatsku glazbenu baštinu kod nas, ali i u inozemstvu, pa su odabrali poznate i manje znane arije domaćih skladatelja.

Ovaj atraktivni koncert započet će arijom Jelene iz opere „Nikola Šubić Zrinski“ Ivana pl. Zajca, a završiti uz ariju Susette iz Tijardovićeve „Male Floramy“.

U program koncerta Jelena i Simon uvrstili su i ariju – Ah, Tožna je Grlica, iz opere „Dora Pleše“ Krste Odaka, zatim molitvu Maruše iz „Božićne priče“ Rudolfa Matza, te ariju Lenke iz opere „Oganj“ Blagoja Berse. Među hrvatske dragulje glazbenici su uvrstili i dvije arije iz opere „Koriolan“ Stjepana Šuleka, te dvije arije iz operete „Boccaccio“ dirigenta i skladatelja Franza von Suppea.

-Za ovaj sam koncert odabrala i molitvu Maruše iz Matzove Božićne priče, jer mi je to bila prva glavna uloga u karijeri u varaždinskom kazalištu, a za svoj gušt sam odabrala ariju Boccaccia iz istoimene operete Franza Suppea. Otkad sam u bečkoj Volksoper sudjelovala u produkciji Suppeove operete želja mi je otpjevati u njoj i naslovnu ulogu – rekla je ova vrsna sopranistica i dodala kako joj je ipak najljepša arija Lenke iz Bersine opere „Oganj“.

Projekt je podržalo Ministarstvo kulture i medija, a koncert će moći pogledati publika diljem svijeta. Koncert Hrvatski dragulji (Croatian Jewels) će biti dostupan 3. i 4. lipnja na platformi Sparrow Live koja je osnovana na početku pandemije koronavirusa kako bi pomogla u povezivanju umjetnika i publike na američkom tržištu.

 

Početak koncerta je u 21 sat, a ulaznice su dostupne na https://www.sparrowlive.com/event-details/croatian-jewels .

Osim što će uživati u divnom koncertu publika će kupnjom ulaznica, ali i posebnim donacijama, podržati i obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu, koji je oštećen u potresu u ožujku prošle godine, jer su glazbenici i organizator ovog prijenosa Sparrow Live odlučili sav prikupljeni novac darivati za tu namjenu.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    13 osoba u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, preminule su dvije osobe

    U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 212 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što su testirane 494 osobe. Preminule su dvije osobe. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 150 pacijenata, od kojih je njih 13 u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru. Oporavilo se 149 osoba i broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji je 1.238. U prošlom tjednu je od Covida-19 oboljelo 1.245 osoba, što je porast od 35 posto u […]

    today09/11/2021 27

    0%