Radio Megaton

6. Kolovoz 2020.
Flash Player is missing from your browser
Srijeda, 20 Studeni 2019

Dominacija odbojkašica Ivanca u maloj odbojci, u mini prvi Ludbreg

Brojnost i veliki interes ekipa klubova sa sjevera Hrvatske za nastupe i natjecanja najmlađih odbojkašica uvjetovao je da se natjecanja u mini i maloj odbojci organiziraju u dva nivoa ili dvije lige.

Domaćin prvog turnira 2. lige mini i 2. lige male odbojke bio je ŽOK Ludbreg. Uvjeti koje pruža Gradska sportska dvorana u Ludbregu sa svoja tri terena i dobra organizacija domaćina ŽOK Ludbreg omogućili su odigravanje velikog broja utakmica, čak 27. Nastupilo je 137 igračica u 13 ekipa.

U 2. ligi mini odbojke odigrano je 16 utakmica. Vodi ŽOK Ludbreg sa 4 pobjede i jednim porazom, sa 13 osvojenih i 2 izgubljena seta i 13 osvojenih bodova. Drugi je ŽOK Ivanec 2 sa istim omjerom pobjeda i poraza, ali sa 10 osvojenih i 5 izgubljenih setova i 10 bodova. Isti rezultat ima i treći OK Kneginec, ali sa manje osvojenih poena. Dalje slijede ŽOK Kaštel 2, OK Kitro Varaždin 2 i OK Totovec.

U 2. ligi male odbojke odigrano je 12 utakmica. Tu dominiraju obje ekipe ŽOK Ivanca obje sa tri pobjede iz tri utakmice, istim omjerom osvojenih setova 6:1, ali Ivanec 2 sa boljim koeficijentom osvojenih i izgubljenih poena. Ostale ekipe bilježe lošije rezultate. Treći je ŽOK Ludbreg a dalje slijede OK Štrigova, OK Bedex, Kitro Varaždin 2 i dječaci OK Kitro Varaždina koji igraju van konkurencije.

Idući turnir 2. lige mini i male odbojke igrat će se u Varaždinu 29. prosinca u dvorani na Dravi.