Radio Megaton

6. Kolovoz 2020.
Flash Player is missing from your browser
Ponedjeljak, 16 Rujan 2019

Červar: "Sport je važan za izgradnju karaktera djece"

Rukometni klub Ivančicu Ivanec u subotu je posjetio izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar kako bi podržao dvije kampanje koje provode, a radi se o kampanjama „I ja želim na rukomet“ i „Treniramo rukomet, a treniramo za život“.

Podsjetimo kako je kampanja „I ja želim na rukomet“ posvećena djeci, a u sklopu te kampanje predstavnici Rukometnog kluba Ivančica Ivanec posjetili su Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec i proveli aktivnosti kojima se željelo djeci približiti važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću, a u ovom slučaju rukometom. Osim toga, RK Ivančica je uz donaciju Frodda obradovao malene prvašiće kutijom u kojoj se nalazi potreban pribor za školu. Dok je kampanja „Treniramo rukomet, a treniramo za život“ posvećena trenerima, a njome se želi naglasiti uloga i utjecaj trenera u odgoju i odrastanju djeteta, kao i izgradnji njihovog karaktera kroz igru i treninge. Kruna cijele kampanje i približavanja rukometa djeci bio je dolazak izbornika Line Červara u subotu u dvoranu Srednje škole Ivanec. Izbornik Červar održao je inspirirajući govor za sve prisutne, a pogotovo za djecu. Stavio je naglasak na važnost bavljenja sportom u izgradnji karaktera djece, a i u razvoju socijalnih i emocionalnih vještina. Naglasio je i važnost trenera koji su učitelji te djece i koji predstavljaju važnu osobu u životu djeteta sportaša. Izbornik je rekao kako je njihova dužnost i profesionalna obveza poduzeti sve kako bi se djeca osjećala sigurno i sretno te kako bi uz njihovu pomoć razvila svoj puni potencijal. Prije odlaska izbornik je proveo određeno vrijeme s djecom i roditeljima, fotografirao se s njima i dijelio autograme.

U sklopu programa i druženja podijeljene su nagrade i izvučene tombole. U programu su sudjelovale i cure iz Cheerleding kluba BRAVO iz Varaždina koje su izvele nekoliko točaka i to prije utakmice prve ekipe koja je igrana također u subotu i na poluvremenu iste. Za kraj još samo spomenimo kako je odigrano 1. kolo 2. lige sjever. Igrala je prva ekipa Rukometnog kluba Ivančica Ivanec i MRK Sesvete 2. Konačni rezultat bio je 24:20 za domaćine RK Ivančicu Ivanec, dok je na poluvremenu rezultat bio 15:8 također za domaćine. Najbolji strijelac u redovima RK Ivančice Ivanec bio je Vedran Huđ sa 6 postignutih pogodaka, zatim Matija Kušen koji je postigao 5 pogodaka, Mihael Pečatnik 4, Martin Mihaljinec 3. Dok je Alen Grd imao 18 obrana od čega jedan obranjeni sedmerac.