Radio Megaton

23. Listopad 2020.
Flash Player is missing from your browser
Subota, 29 Lipanj 2019

14. biciklijada „Šic na bic”

Po sloganom „Mobitel isključi, biciklijadi se priključi” u Novom se Marofu održava tradicionalna, ove godine 14. biciklijada „Šic na bic” koja je okupila više od 200 biciklista i rekreativaca svih generacija.

Sudionici biciklijade i ovoga su puta na 40 kilometara dugačku rutu krenuli s novomarofskog Trga hrvatske državnosti prema Remetincu pa dalje prema Podevčevu gdje su imali i prvu priliku za odmor. Put su nastavili dolinom rijeke Bednje kroz Završje do Peca, preko Radovana i Škriljevca, sve do planinarskog doma Ledinec i novog odmora. Uslijedila je brdska vožnja do Beletinca, Krušljevca, a onda i Presečna, odakle su biciklisti nastavili vožnju do ovogodišnjeg cilja, popularnog izletničkog odredišta Lužec u kojem su za sve sudionike organizirani odmor i ručak. Jakov Sić, predsjednik udruge Mladi za Marof, zadovoljan je odazivom velikih i malih biciklista.

„Svake je godine sve bolje, a sljedeće će godine biti još bolje jer ćemo jubilarnu 15. biciklijadu dići na novu razinu. Naime, iskoristili smo dosad sve ceste u okolici Novog Marofa i sad nam treba nešto novo, svježije”, rekao je Sić. Među sudionicima je i ove godine bio novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

„Drago mi je da se ponovo okupio velik broj biciklista i to ne samo s područja Novog Marofa, već i iz cijele naše županije pa i šire. Neki su ovdje prvi put, a neki biciklisti k nama dolaze već godinama i postali smo pravi prijatelji. Biciklijada doista ima svoju tradiciju i raduje me da na taj način promoviramo bicikliranje, zdrav život, kretanje i našu prekrasnu prirodu. Nemojmo zaboraviti činjenicu da je biciklistički turizam sve popularniji i spada među najbrže rastuće grane turizma, a ovom tradicionalnom biciklijadom pružamo priliku posjetiteljima da upoznaju ljepote našega kraja”, izjavio je gradonačelnik Jenkač.

„Šic na bic“ i ove je godine održan u organizaciji udruge Mladi za Marof, uz potporu Grada Novog Marofa te Biciklističkog kluba Maraton Beciklin. Svoj su doprinos manifestaciji dali i djelatnici Policijske postaje Novi Marof te gradska Turistička zajednica, ali i brojni sponzori.