Radio Megaton

19. Rujan 2020.
Flash Player is missing from your browser
Subota, 15 Lipanj 2019

Počinje akcija “Za Varteksov dom”

Na današnjoj, posljednjoj utakmici ove sezone protiv Nogometnog kluba „Međimurec“ NK Varteks započinje akciju “Za Varteksov dom”. Cilj akcije je prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju i opremanje sustava kontejnerskih svlačionica koje će NK Varteks financirati putem leasing kuće. Ukupan trošak investicije iznosi 235 tisuća kuna, dok je kroz ovu akciju cilj skupiti sredstva potrebna za uplatu 30% pologa, što iznosi 70 tisuća 500 kuna. Prema planu, u ljeto ove godine sustav kontejnerskih svlačionica bit će u potpunoj funkciji na terenima Sportskog centra Hrašćica, te je ovo prvi korak u izgradnji Varteksovog kampa u koji će se izravno moći uključiti navijači. 

Od osnutka kluba najveći problem predstavlja nam infrastruktura. Svjesni uvjeta u kojima treniraju naša djeca (ali i seniorski pogon), odlučeno je da NK Varteks u suradnji s gradom kreće u izgradnju vlastitog trening kampa u Hrašćici. U narednom razdoblju tako će se izgraditi:
- svlačionice s tuševima za polaznike škole nogometa (najkasnije do osmog mjeseca ove godine);
- teren s umjetnom travom dimenzija 107x60 metara (ugovor s državom potpisan je s rokom izgradnje najkasnije do 31.12.2019 godine, tako da će se s izgradnjom krenuti najkasnije tijekom ljeta);
- navodnjavanje postojećeg travnatog terena;
- izgradnja rasvjete na oba terena (na postojećem i na novom terenu s umjetnom travom);
- izgradnja tribine na postojećem terenu.

Cilj kluba preseliti je u svoj dom početkom rujna, a ova akcija prva je u kojoj će navijači izravno svojim doprinosom i u skladu s mogućnostima “graditi” ovaj kamp, te tako pisati povijest. Akcija započinje na sutrašnjoj utakmici, a za minimalno uplaćeni iznos od 150,00 kn, svaki donator dobiti će majicu. Svi oni koji će sudjelovati u akciji ostat će upisati vječno kao oni koji su pomogli izgradnji ovog kampa (naravno moguća je i opcija anonimne uplate). Akcija "Za Varteksov dom" trajat će do sakupljanja potrebnog iznosa - 70.500,00 kn.