Radio Megaton

11. Kolovoz 2020.
Flash Player is missing from your browser
Četvrtak, 13 Veljača 2020

Svjetski je dan radija! Sretan nam!

Svjetski je dan radija. Datum obilježavanja odredio je UNESCO prema datumu pokretanja međunarodne radijske postaje Ujedinjenih naroda, koji je prvi puta emitirao svoj program upravo na današnji dan 13. veljače 1942. godine.

Iako je prva radiopostaja u Pittsburghu započela redovito emitirati prije 100 godina – davne 1920., Svjetski dan radija obilježava se tek od 2012. godine. Povijest radija u Hrvatskoj započela je samo šest godina nakon emitiranja u Pittsburghu riječima Božene Begović 15. svibnja 1926.: “Halo, halo, ovdje Radio Zagreb!”.

Radio Megaton se u eteru prvi puta javlja 3. listopada 2002. godine na 104,9 MHz, te je omiljena radio postaja i prvi izbor velikom broju slušatelja već niz godina. Odgovornost pri izradi programskih sadržaja stoga je još veća, a kvaliteta i proizvedeni radijski sadržaj sveobuhvatniji i raznovrsniji. Orijentiranost isključivo na lokalno informiranje, lokalne sugovornike i lokalna događanja, programske su odrednice ovog Radija. Vodeći se principima objektivnosti i aktualnosti, program je prožet brojnim kraćim formama informativnih emisija tijekom dana, temeljenim na javnom dijalogu i kao i na brojnim reportažnim prikazima i terenskim javljanjima novinara.

Slušanost Radija Megaton dnevno doseže više od sedamdeset tisuća slušatelja, što nas čini najslušanijim radijem u Varaždinskoj županiji.