play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

U tijeku realizacija projekta dogradnje Dječjeg vrtića „Zeko“ u Trnovcu

Općina Trnovec Bartolovečki uskoro će imati zadovoljene prostorne kapacitete za smještaj mališana u dječje vrtiće na svom području. Naime, u tijeku je realizacija projekta dogradnje Dječjeg vrtića „Zeko“ u Trnovcu kojom će se omogućiti smještaj još 60-ero djece u dječji vrtić.

Nakon izrade Idejnog rješenja dogradnje vrtića, kreće se u postupak izrade projektne dokumentacije, a zatim i u samu javnu nabavu za izvođača radova. Načelnik Zvonko Šamec ističe da je jedan od prioriteta općinske vlasti osigurati primjeren i dovoljan prostor za smještaj djece u dječje vrtiće, a to će biti učinjeno upravo realizacijom ovog projekta. Nastavak je to kontinuirane brige o najmlađima. „Općina Trnovec Bartolovečki mjesto je života brojnih mladih obitelji. Za njih, kao uostalom i za sve žitelje, kontinuirano podižemo standard življenja. Jedan od segmenata je osiguravanje uvjeta za brigu o najmlađima kada znamo da je naša općina s izrazito velikom zaposlenošću te roditelji trebaju na primjeren način imati organiziranu i dostupnu dnevnu brigu za svoju djecu predškolskog uzrasta. Upravo zato smo nedavno energetski obnovili postojeći objekt dječjeg vrtića u Trnovcu, a sada smo blizu početka same dogradnje“, naglasio je Šamec.

 

Postojeći objekt dječjeg vrtića je neto površine 777 kvadratnih metara, a s terasama 897 kvadrata. Dogradit će se s 393 kvadratna metra neto korisne površine, odnosno s terasama ukupno 450 kvadrata.

 

Proširenje postojećeg vrtića predviđeno je sa sjeverozapadne strane. Ulaz će biti zaseban sa sjeveroistočne strane dok će veza s postojećim vrtićem biti kroz hodnik.

 

Dodatni prostori koji su osigurani dogradnjom bit će za tri vrtićke grupe s pratećim prostorijama, zatim višenamjenski prostor koji obuhvaća polivalentnu dvoranu površine 80 kvadratnih metara, koja nedostaje u postojećem objektu, te spremište rekvizita i didaktičkih sredstava, potom sanitarije za djecu i za odgojno-obrazovne djelatnike, vjetrobran i hodnik te natkrivena i djelomično natkrivena terasa vrtićkih grupa s pristupom prema zelenim površinama i igralištu za djecu. Rampom uz ulaz omogućit će se pristup osobama smanjene pokretljivosti.

Vrijednost dogradnje vrtića je oko 4,5 milijuna kuna. Općina namjerava iskoristiti mogućnosti prijave projekta na natječaja za sufinanciranje, čim se takve prilike ukažu.

 

U proračunu Općine Trnovec Bartolovečki ove je godine osigurano 1 milijun kuna za dogradnju vrtića, ali i 167.500 kuna za rekonstrukciju unutarnjeg prostora postojeće zgrade, koja je izvršena. Također, Općina Trnovec Bartolovečki godišnje izdvaja 1,7 milijuna kuna za sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima.

Valja podsjetiti da je prošle godine završio projekt energetske obnove Dječjeg vrtića „Zeko” u Trnovcu kojim je dotrajala stolarija zamijenjena novom i izvedena je termoizolacijska fasada što će doprinijeti značajnim uštedama na troškovima za energiju. Tako će skorom dogradnjom Općina Trnovec Bartolovečki imati moderan, energetski učinkovit i kapacitetom dostatan objekt dječjeg vrtića u Trnovcu.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Varaždin

    Tradicionalni prijem članova Društva distrofičara povodom uskrsnih blagdana

    Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u četvrtak su u dvorištu novoobnovljene Gradske vijećnice primili predsjednika i članove Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina. Već tradicionalno, članovi Društva distrofičara, gradonačelniku i predsjedniku Vijeća su, uz simboličan poklon ukrasnih pisanica koje sami izrađuju, čestitali blagdan Uskrsa. Članovi Društva distrofičara tako su imali priliku prvi ući u dvorište […]

    today28/03/2024 2

    0%