Radio Megaton

17. Lipanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Utorak, 18 Prosinac 2018

Snažan rast turističkog prometa u Varaždinu

Pozitivne brojke koje govore o porastu turističkog prometa u Varaždinu u prvih 9 mjeseci ove godine prezentirane su na Skupštini Turističke zajednice Grada Varaždina održanoj jučer u Gradskoj vijećnici. U Varaždinu je u tom razdoblju ostvareno 22 posto više dolazaka i gotovo 30 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Trend povećanja dolazaka i noćenja očekuje se i u 2019. godini, a Turistička zajednica će i dalje raditi na razvoju i osmišljavanju novih turističkih proizvoda, obogaćivanju postojećih te promociji destinacije s isticanjem njezinih privlačnosti, prednosti i atraktivnosti kao i manifestacija koje se kroz godinu nude u gradu. Glazba na balkonima grada, smjena gradske straže, Ljeto u Varaždinu, Festival varaždinskih dvorišta, Špancirfest, Advent u Varaždinu samo su neki od projekata kojima će se i sljedeće godine baviti Turistička zajednica. Uz to, početkom godine planira se obnova Trga tradicijskih obrta, a Varaždinske barokne večeri planiraju se obogatiti dodatnim sadržajem pod nazivom Total barok. (ljv)


Govoreći o manifestacijama, gradonačelnik grada Varaždina, ujedno i predsjednik Skupštine TZGV, Ivan Čehok istaknuo je želju da se u Varaždinu organizira proljetni festival, te se u njega uključe poduzetnici, obrtnici i ostali turistički subjekti iz Varaždina. Do sredine siječnja trebalo bi napraviti koncept festivala, kako bi ga se moglo predstaviti javnosti, zaključio je Čehok koji očekuje i da se tijekom godine Kapucinski trg više iskoristi za razne prezentacije i događanja.


Gradonačelnik kao i članovi Skupštine izrazili su i nezadovoljstvo odnosnom Varaždinske županije prema gradskim manifestacijama. Grad i Županija trebali bi sjesti za stol i dogovoriti zajedničke nastupe u promociji turizma Varaždina i Varaždinske županije, zaključili su članovi Skupštine koji očekuju i veću podršku Županije u projektima poput Špancirfesta.