Radio Megaton

18. Srpanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Četvrtak, 07 Studeni 2013

Zimska služba je spremna

Zimska služba na području Varaždinske županije spremna je za nadolazeću zimu.

Pripreme su počele već za ljetnih mjeseci, a sve do prvog snijega, zimske su službe u stanju pripravnosti. Kako je prošle zimske sezone bilo iznimno puno snijega, ove se godine Županijska uprava za ceste pobrinula za nabavku nešto više posipala nego lani, te je tako od Hrvatskih cesta naručeno 3 tisuće 800 tona soli i tisuću 800 tona kamenog posipala.

930 kilometara županijskih i lokalnih prometnica koje pokriva ŽUC, u trećem stupnju pripravnosti čistit će 30-tak ekipa zimske službe – kazao je ravnatelj Tomislav Osonjački, dodavši kako se nada da će ova zima biti blaža od lanjske.

Održavanje županijskih i lokalnih cesta povjereno je PZC-u Varaždin s kojim je ŽUC potpisao četverogodišnji sporazum. Do početka studenog obavljene su sve pripremne radnje, postavljena je dodatna prometna signalizacija, a u narednih će nekoliko dana biti postavljeni i snjegobrani na prometnice koje su posebno ugrožene.

Na kraju možemo dodati kako je Zimska služba na području Varaždinske županije koja s radom počinje 15. studenog, obavila sve preduvjete za zimu, a u slučaju većih zimskih nepogoda soli i kamenog posipala ne bi trebalo manjkati.