Radio Megaton

20. Veljača 2020.
Flash Player is missing from your browser
Ponedjeljak, 25 Ožujak 2019

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar osvojili čak devet medalja

Još jedno veliko natjecanje za učenike i učenice Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar je završeno. Oni su sudjelovali u Poreču na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u školskoj godini 2018./2019. za učenike s intelektualnim teškoćama u vremenu od 20. ožujka do 22. ožujka 2019. godine.. Natjecali su se učenici iz 62 centra/škole s ukupno 380 sudionika, a iz varaždinskog Centra u natjecanju je sudjelovalo sedmero učenika. Posebno se ističu rezultati učenice Magdalene Dvorski iz odgojno obrazovne skupine koja je postala prvakinja Hrvatske u skoku u dalj s mjesta i trčanju na 60 metara. Ostali učenici postigli su također vrlo visoke rezultate. Mladen Habek osvojio je dva druga mjesta i to u bacanju loptice od 200 grama u dalj sa zaletom, te u skoku u udalj s mjesta. Silvija Peršun je u trčanju na 80 metara osvojila drugo mjesto, a u skoku u dalj s mjesta prvakinja je Hrvatske. Gabrijela Mihalić koja je prvi puta nastupila na natjecanju bacala je kuglu od 3 kg te osvojila izvrsno peto mjesto. Iznenađenje ove godine bio je i Patrik Crkvenčić koji je u trčanju u izuzetno jakoj konkurenciji od 41 trkača postao državni prvak, a u skoku u dalj sa zaletom bio je deseti. Također, Valentina Grabrovec je bacala kuglu težine 3 kg i osvojila drugo mjesto. Daliboru Balogu medalja iz bacanja kugle od 4 kg „iskliznula je iz ruke“, te je osvojio odlično četvrto mjesto, ali je zato dao zadnji atom snage u skoku u dalj sa zaletom te je prekrasnim prvim skokom osvojio drugo mjesto. Vidljivo iz rezultata s devet osvojenih medalja, od toga četiri zlata i pet srebra za sedmero učenika Centra Tomislav Špoljar ovo je prvenstvo bilo izuzetno uspješno.

Ponosne voditeljice Kristina Kralj, Andreja Martinez i Ivana Peček nisu oduševljene samo rezultatima učenika već i njihovim pristojnim ponašanjem. U svakom trenutku na terenu među učenicima je bila vidljiva brižnost, susretljivost, bodrenje, utjeha, povezanost i izuzetan sportski duh.

„Kao njihove trenerice čestitamo im na uspjehu i divnom predstavljanju Centra. Zahvaljujemo i našem ravnatelju Marinu Vučiću te svim kolegicama na velikoj podršci u školi.“ – poručila je jedna od voditeljica Kristina Kralj.