Radio Megaton

24. Svibanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Petak, 31 Kolovoz 2018

Predstavljen projekt "S odbojkom u školu"

U Hotelu ¨Trakošćan¨ jučer je prezentiran program Odbojkaškog saveza Varaždinske županije pod nazivom ¨S odbojkom u školu¨ Program je prihvaćen i bit će financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za šport Republike Hrvatske (SDUŠRH) sa 107 tisuća kuna, Varaždinske županije sa 16 tisuća i Krapinsko-zagorska županije sa 8 tisuća kuna.

Prezentaciji su prisustvovali Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice SDUŠRH, Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije, Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije, Siniša Krajač, pomoćnik tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora, Iva Bule, predstavnica Hrvatskog odbojkaškog saveza i Željko Jurčević, povjerenik Odbojkaške regije Centar, ravnatelji osnovnih škola u kojima će se provoditi program i članovi projektnog tima (profesori kineziologije) koji će biti neposredni izvršitelji programa.

Prezentaciji je otvorio Josip Klein, predsjednik Odbojkaškog saveza Varaždinske županije, a prisutne je sa programom upoznao Vladimir Grudenić, inicijator, tvorac i koordinator programa.

Program mini odbojke za djevojčice uzrasta od 8 – 10 godina ove jeseni provodit će se u 10 osnovnih škola u Varaždinskoj županiji (Ivanec, Cestica, Bednja, Petrijanec, Vinica, Kamenica, Lepoglava, Ludbreg, Kneginec Gornji i Jalžabet) i 5 osnovnih škola u Krapinsko-zagorskoj županiji (Mače, Zabok, Bedekovčina , Krapinske Toplice i Brestovec Orehovečki).

Glavni cilj programa je da se što većem broju djevojčica u manjim sredinama, gdje su podzastupljeni spol, omogući bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću kroz redovito treniranje odbojke koja će im pridonijeti očuvanju psihofizičkog zdravlja.

Ravnateljima osnovnih škola podijeljene su odbojkaške lopte, odbojkaške mreže, antene i semafori, kao osnovni potrebni rekviziti , kako bi se odmah sa početkom školske godine, krenulo u realizaciju programa. U programu su predviđena natjecanja kroz organizaciju turnira, za što će ekipe biti opremljene dresovima.

Odbojkaški savez Varaždinske županije poziva djevojčice navedenih škola da se uključe u program i apelira na roditelje da ih u tome podrže, jer odbojka je najprimjereniji sport za žensku populaciju.

Iz te aktivnosti očekuje se osnivanje novih odbojkaških klubova.