Radio Megaton

24. Lipanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Srijeda, 29 Kolovoz 2018

Nova sezona Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930

Nastup u EHF kupu, rad Rukometne akademije i dva nova sponzora bile su teme konferencije za novinare Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 održane u utorak, 28. kolovoza, u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi.

Varaždinski će rukometaši sezonu početi utakmicama 1. kola EHF kupa. U nedjelju, 2. rujna, od 19 sati u dvorani na Dravi, protivnik će biti renomirani rumunjski klub Steaua iz Bukurešta. Uzvrat će se igrati tjedan dana kasnije. Dvoboj su najavili dopredsjednik i sportski direktor kluba Alen Milak te trener seniorske momčadi Siniša Radujković.

„Igramo s jakim klubom, Steauom iz Bukurešta, nekadašnjim europskim prvakom, koja ima iskusnu i jaku ekipu, a da ne pričamo o proračunu i uvjetima koje imaju u europskim okvirima. Članovi su SEHA lige od ove sezone. Naša očekivanja realno nisu prevelika, nemamo iluzije za plasman u 2. kolo. Imamo mladu domaću ekipu od 20 igrača iz Varaždina, s dijelom ekipe iz prošle godine i to je razlog za optimizam u predstojećoj sezoni. Cilj nam je predstaviti se u što boljem svjetlu. Ne igra se svaki dan takva utakmica u Varaždinu, a EHF kup je veliko natjecanje. Pozivam varaždinske ljubitelje rukometa i sporta na nedjeljni susret u Areni“, rekao je Milak.

„Zadnji nekoliko godina rumunjski klub ulaže velike novce u svoju ekipu. Dobri su na svim pozicijama. Dobili smo jakog protivnika, ali sportski je nadati se. Učinit ćemo sve, a hoćemo li uspjeti, vidjet ćemo. Nama te dvije utakmice dobro dođu kao priprema za prvenstvo“, dodao je trener Radujković.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti u caffe baru Picabia i kavani Grofica Marica.

Dopredsjednik GRK Varaždin 1930 Romano Puček govorio je o radu Rukometne akademije naglasivši da ona „proizvodi“ vlastite igrače za prvu momčad.

„Od 20 igrača 16 je naših domaćih. Veseli nas da iz naše škole niču klinci koji ostaju u klubu. U Rukometnoj akademiji trenutno je 110 klinaca u osam kategorija plus mini rukomet za najmlađe rukometaše“, kazao je Puček te podsjetio da s mladim rukometašima rade educirani treneri te da je taj rad prepoznat.