Radio Megaton

21. Veljača 2019.
Flash Player is missing from your browser
Ponedjeljak, 02 Srpanj 2018

Ljetni sportski višeboj

Nakon „Zimskog sportskog višeboja“ za vrijeme zimskih praznika, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina nastavila je s organizacijom sportskih aktivnosti za varaždinske osnovnoškolce u vrijeme kada nema nastave pa je organiziran „Ljetni sportski višeboj“.

Besplatni program za zainteresiranu djecu počeo je 18. lipnja, a završava sutra, na vanjskim i unutarnjim terenima Sportske dvorane u Graberju. U deset dana, u vremenu od 9 do 12 sati, pod vodstvom profesora kineziologije Tomislava Biškupa, Tomislava Jelenskoga, Emerika Večerića i Marka Žganeca, djeca usvajaju i usavršavaju tehnička i taktička znanja iz nekoliko sportova – badmintona, borilačkih sportova, nogometa, odbojke i rukometa – te se i natječu u njima. Redovito sudjeluje 50-ak djevojčica i dječaka, za koje su osigurani svi rekviziti, a svakoga dana besplatno dobivaju i energetske pločice, voće i vodu.

Na kraju „Ljetnog sportskog višeboja“ za djecu će biti organiziran jednodnevni izlet u Bašku Vodu na otoku Krku u subotu 7. srpnja, u organizaciji i o trošku Zajednice.

„Još jednom organizacijom sportskih aktivnosti za učenike pokazali smo da kontinuirano brinemo o njima i njihovom vremenu nudeći im sadržaje u vrijeme kada nema nastave. Cilj nam je dvojak, upoznati djecu sa sportom, treningom, sportskim natjecanjima i naposljetku fair playom, ali i utjecati na današnji veliki problem djece u razvoju – premalo aktivnosti i kretanja“, istaknula je stručna suradnica u Zajednici, Anica Sitar Dvorski.