Radio Megaton

21. Veljača 2019.
Flash Player is missing from your browser
Četvrtak, 29 Ožujak 2018

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina najavila projekt „Zdrav pokret“

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina predstavila je novi projekt „Zdrav pokret!“ – besplatan sportsko-rekreacijski program za građane Varaždina. Na konferenciji za novinare o pokretu su govorili glavni tajnik Zajednice, Patrik Koščak i stručni suradnik Zajednice, Denis Mladenović. Program je osmišljen kako bi se građani potaknuli na bavljenje tjelesnom aktivnošću radi poboljšanja kvalitete života provođenjem rekreacijskih treninga i savjetovanjem o zdravom načinu života. Namijenjen je svim građanima koji žele poboljšati kvalitetu života kroz umjeren i prilagođen trening. Svi su dobrodošli, od školaraca, studenata do umirovljenika, a sve aktivnosti su besplatne. Program će provoditi članovi Udruge kineziologa grada Varaždina i Varaždinske županije na vanjskim terenima Sportsko rekreacijskog centra Sloboda, a u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika preselit će se u dvoranu Graberje.

Program „Zdrav pokret!“ počinje u srijedu, 4. travnja, u 19 sati, a odvijat će se svake srijede do kraja lipnja te ponovo od rujna do kraja studenog. Na trening je potrebno doći u sportskoj odjeći i obući, ponijeti ručnik, bočicu vode i pregršt dobre, sportske volje. Ukoliko se pokaže interes, postoji mogućnost za intenziviranje treninga i termina održavanja – najavio je tajnik Zajednice Patrik Koščak.

Iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina najavljuju i druge projekte koji su trenutno u fazi pripreme, među njima prijavljenog programa poticanja djece i mladih na bavljenje sportskom rekreacijom, za koji se uskoro očekuje odgovor, zatim organizacije besplatnog kampa za djecu na Aquacityju, kao i uključivanje Zajednice u provedbu programa u sklopu projekta „Varaždin – grad prijatelj djece“ te povezivanje s drugim varaždinskim udrugama na realizaciji projekata i programa.