Radio Megaton

24. Svibanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Ponedjeljak, 12 Veljača 2018

Pobjeda vidovečkih rukometaša

U prvoj domaćoj utakmici u nastavku prvenstva, rukometaši Vidovca u 15. Su kolu pobijedili su uvjerljivo Viro Viroviticu rezultatom 40:29 i potvrdili se u sredini tablice 1. HRL Sjever.

Početak utakmice nije nipošto sugerirao uvjerljivu pobjedu. Vidovečki rukometaši, krenuli su sporo i nedovoljno agresivno u obrani, što je Virovitica uvelike koristila. Vodili su gosti i čak s tri gola razlike (10:13), no do odmora su vidovečki rukometaši prebacili u višu brzinu pa je na poluvremenu rezultat bio neriješen – 18:18.

I onda u drugom dijelu, kao da je na parket istrčala neka druga momčad. Gosti vrlo teško stižu do pogodaka, Alen Grd je 'zaključao svoja vrata', kako samo on to zna pa u prvih četrnaest minuta nastavka gosti postižu tek tri gola. U tom dijelu Vidovec postiže čak 10, pa je rezultat 28:21.

Napade Vidovca je maestralno završavao Tomislav Hirš, koji je skupio čak 11 pogodaka, uz šut 11/15. Odličan je bio i Filip Goričanec, koji je pogađao kad je bilo najteže. Uz njega i Štefičar, Dobovičnik, Jeftić, Trojko. U dresu Vidovca vidjeli smo, po prvi puta ove sezone, i Sebastijana Vinceka, koji je pristigao iz Varaždina u nastavku sezone.

U sljedećem kolu rukometaši Vidovca gostuju kod neugodnog Maksimira, a potom će na domaćem parketu ugostiti Garešnicu.

Nakon 15 kola na vrhu su i dalje Rudar (26) i KTC (25), a slijedi ih Bjelovar s 22 boda. Vidovec je u sredini tablice, na sedmom mjestu s ukupno 15 bodova.