Radio Megaton

16. Siječanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Utorak, 02 Siječanj 2018

Hafner i Bjeljac - pobjednici 40. Novogodišnje utrke u Varaždinu

Domen Hafner iz Slovenije i Bojana Bjeljac iz zagrebačkog Atletskog kluba „Dinamo-Zrinjevac“ pobjednici su 40. Novogodišnje utrke u Varaždinu, koju je organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, uz pomoć Atletskog kluba „Sloboda“ i Grada Varaždina.

S Kapucinskog trga, gdje je organiziran varaždinski doček, u Novu je godinu utrčalo više od 400 trkačica i trkača iz 11 zemalja. Znak za start dao je jedan od pokretača utrke prof. Dražen Ožeg.

Hafner je na 6.400 metara pobijedio s rezultatom 18 minuta i 7 sekundi. Drugo i treće mjesto pripalo je Mađarima, Laszlu Gregoru (19:01) i Tamasu Nagyju (19:48). Najbrži Hrvat bio je Matija Avirović iz TK „Swibir“ na četvrtom mjestu (21:16), a najbrži Varaždinac Dinko Solić iz AK „Varaždin“, osmi s vremenom 22 minute i 29 sekundi.

Za pobjedu na 3.200 metara Bjeljac je trebalo 9 minuta i 55 sekundi. Poslije nje su u cilj ušle Mađarice Zita Kacser (10:27) i Tünde Szabo (10:30). Najbrža Varaždinka bila je Paula Šimunčić iz AK „Sloboda“, šesta ukupno i najbrža juniorka s vremenom 11 minuta i 20 sekundi.

Bojana Bjeljac prvi je put nastupila na varaždinskoj Novogodišnjoj utrci. „Bilo je odlično, išla sam ispod deset minuta i osjećaj je fantastičan. Ako se po jutru dan poznaje, bit će ovo dobra godina za mene“, rekla je pobjednica 40. izdanja novogodišnje utrke.

Nagrade najboljima uručili su zamjenik gradonačelnika Varaždina, Zlatan Avar i predsjednik Zajednice, Alen Runac. Patrik Koščak, glavni tajnik Zajednice, ističe da je varaždinska utrka specifična zbog starta u ponoć, na prijelazu iz jedne godine u drugu. „Ova je utrka došla do svog 40. izdanja. Ima nekih kopija koje su se u zadnjih nekoliko godina pojavile u svijetu. Međutim prije 40 godina ovo u Varaždinu je bilo jedinstveno, na ovakav način ući u novu godinu“, rekao je Koščak te dodao da je ovogodišnji odaziv trkačica i trkača pomalo iznenadio organizatore, ali da to govori o velikom interesu za „trkački“ doček Nove godine, kao i o sve većem interesu za trčanjem općenito.