Radio Megaton

16. Siječanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Petak, 29 Prosinac 2017

7. Memorijalni rukometni turnir „Krešimir Petanjek“ okupio veliki broj mladih rukometaša

U sportskoj dvorani Arena na Dravi održava se 7. Memorijalni rukometni turnir za dječake „Krešimir Petanjek“  u znak sjećanja na jednog od najvećih rukometnih zanesenjaka u gradu Varaždinu, ali i šire. Turnir se igra u dvije kategorije dječaka rođenih 2004. i mlađih te dječaka rođenih 2006. i mlađih. Na turniru u svakoj kategoriji nastupa po 16 ekipa s više od 600 rukometaša.

Organizator turnira je Udruga rukometnih veterana Varaždin, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina i supokroviteljstvo Varaždinske županije. U dva dana natjecanja odigrati će se ukupno 64 utakmice, a jučer je mlade rukometaše pozdravio i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak. „Drago mi je da mogu u ime Županije pozdraviti mlade nade rukometa, buduće reprezentativce koji su već u svojim najranijim godinama spoznali snagu i važnost sporta. Koristim priliku da ovdje u kolijevci rukometa na ovim prostorima, u našem Varaždinu posebno pozdravim mlade rukometaše koji su došli iz Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine. Čuvajući uspomenu na pokojnog Krešimira Petanjeka, velikog rukometnog znalca i entuzijasta Udruga rukometnih veterana Varaždin promiče rukomet i ja im na tome čestitam“ - rekao je zamjenik župana Paljak te naglasio kako je lijepo vidjeti ovoliku mladost na jednome mjestu. Pozdravne riječi uputio je i predsjednik Organizacijskog odbora Boris Santo. Podsjetimo se, Krešimir Petanjek rođen je 22. siječnja 1932. u Čakovcu. Igrao je u RK »Slobodi« od 1948. do 1955., zatim u RK »Tekstilcu« gdje je bio i prvi trener te jedan od osnivača od 1955. do 1959. te u RK »Varteksu« od 1960. do 1962. Godine 1953. u Mariboru je položio ispit za rukometnog trenera i 1955. u Varaždinu za rukometnog  suca. Trenirao je ekipe RK »Slobodu«, RK »Tekstilac«, RK »Varteks« i ŽRK »Koku«. Sudio je utakmice prvih saveznih rukometnih liga više od 15 godina. Kod svih velikih rukometnih športskih priredbi u Varaždinu (SVEP 1973., Balkanijada 1979. organizacije »Trofeja Jugoslavije te četveroboja zemalja i drugih), obavljao je funkcije predsjednika, dopredsjednika ili tajnika. Jedan je od osnivača »YASSA« Turnira rukometnih prvakinja.
U dvije ankete Rukometnog saveza Hrvatske (1978. i 1979.) izabran je za najangažiranijeg rukometnog radnika u Hrvatskoj te je posebno zaslužan za razvoj rukometnog i masovnog sporta.