Radio Megaton

16. Siječanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Petak, 08 Prosinac 2017

Susreli se srednjoškolci iz Varaždina, Lendave i Zalaegerszega

U srijedu je održan treći, posljednji ovogodišnji susret u sklopu projekta „Sportski susreti triju gradova“. U mađarskom Zalaegerszegu srednjoškolci iz tog grada, slovenske Lendave te Varaždina natjecali su se u futsalu za mladiće i streljaštvu za djevojke i mladiće. Futsal ekipa učenika Gospodarske škole „Varaždin“, pod vodstvom profesora Ivana Štimca, uvjerljivo je pobijedila slovensku i mađarsku ekipu te zauzela prvo mjesto, dok je u streljaštvu Varaždin zauzeo treće mjesto.  

„Druženje u mađarskom Zalegerszegu još je jednom pokazalo vrijednost projekta koji ova tri grada zajednički provode već 13 godina s ciljem povezivanja mladih ljudi, sportaša triju država“, naglasila je stručna suradnica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar Dvorski.

Podsjetimo da je prvi susret u ovoj školskoj godini održan 12. listopada u Varaždinu, gdje su se srednjoškolci natjecali u atletici i kuglanju, a drugi dva tjedna kasnije u Lendavi, s natjecanjima u odbojci i badmintonu. Iako je sam rezultat ovih susreta u drugom planu, spomenimo da su varaždinski srednjoškolci bili najuspješniji nakon sva tri susreta u šest sportova.