Radio Megaton

9. Srpanj 2020.
Flash Player is missing from your browser
Ponedjeljak, 02 Prosinac 2019

Obilježena 20. obljetnica osnutka Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“

U Zagrebu je u subotu obilježena 20. obljetnica osnutka Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“. Na svečanosti, među ženama iz cijele Hrvatske, bile su i članice Zajednice žena „Katarina Zrinski“ iz Varaždinske županije, njih 50-ak, predvođene predsjednicom Županijske organizacije Nadicom Dreven Budinski.

– Bio je to prekrasan događaj obilježavanja jedne velike obljetnice. Zajednica žena u Varaždinskoj županiji i dalje ostaje predana svojim ciljevima – humanitarnim, političkim, podršci žena kod kuće i na poslu, borbi za prava i ravnopravnost žena. A ovo je godina uspjeha žena – rekla je Dreven Budinski podsjetivši da je su nedavno održani 6. Dani Katarine Zrinski u Varaždinu s humanitarnim koncertom, upravo kako bi se prikupila sredstva za one kojima je pomoć najpotrebnija.

Zajednica žena „Katarina Zrinski“ ovu je godinu označila godinom ženskog uspjeha o čemu najbolje svjedoče tri članice na najvišim pozicijama u EU institucijama: potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, glavna tajnica Vijeća Europe Marija Pejčinović-Burić i članica Europskog revizorskog suda Ivana Maletić.