Radio Megaton

14. Studeni 2019.
Flash Player is missing from your browser
Srijeda, 10 Srpanj 2019

Bogat program proslave blagdana sv. Benedikta, zaštitnika Svibovca Podravskog

Blagdan svetog Benedikta, koji se slavi 11. srpnja, i ove će godine posebno svečano biti obilježen u Svibovcu Podravskom, gdje se priprema vikend pun događanja.

U petak 12. srpnja u večernjim satima (od 21 h) održat će se Koncert Tamburaškog sastava Fijaker. Glavni dan svjetovne proslave je subota 13. srpnja, kada će u 14 sati biti otvoren Svibovski sejem, koji organiziraju vezilje iz Svibovca Podravskog i gosti. U 17 sati bit će predstavljeni Svibovski štrukli i zlevke, koje će posjetitelji besplatno moći kušati. U 18:15 počinje Svečana sjednica Mjesnog odbora Svibovec Podravski, a odmah nakon sjednice i Međunarodna smotra folklora koju organizira KUD Benedikt Svibovec Podravski, koji će nastupiti zajedno s gostima. Subotnji program završit će glazbenim programom pod šatorom u organizaciji Le Trésor caffea. Svečana Sveta Misa povodom 400. godišnjice izgradnje kapele sv. Benedikta održat će se u nedjelju 14. 7. u 10 sati, a predvodit će je biskup Josip Mrzljak. U 16 sati na nogometnom terenu NK Podravac igrat će se revijalna nogometna utakmica Udruge Črepičar i Legendi. Uz to, u nedjelju će biti i cjelodnevni glazbeni program pod šatorom u organizaciji Le Trésor caffea.

Program Benediktovog održava se na sportskim terenima NK Podravac Svibovec Podravski i svi su pozvani da zajedno sa Svibovčancima proslave njihov blagdan.