Radio Megaton

7. Srpanj 2020.
Flash Player is missing from your browser
Ponedjeljak, 10 Lipanj 2019

Uspješna demonstracija i taktičko pokazna vježba DVD-a Varaždinske Toplice

Prošlog tjedna članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždinske Toplice uspješno su odradili demonstraciju i taktičko-pokaznu vježbu. Demonstracija je održana u dvorištu Dječjeg vrtića „Tratinčica“ i tom su prilikom toplički vatrogasci prikazali mogućnosti gašenje požara raznim sredstvima, te kako se kontrolirano spaljuje korov. Ova je akcija ujedno za cilj imala promociju vatrogastva u zajednici i prikupljanje novih članova u najmlađe redove DVD-a Varaždinske Toplice. Naime, nakon održane demonstracije polaznicima starijih grupa Dječjeg vrtića podijeljene su upisnice i pozivnice na druženje i testiranje novih članova.

Javna taktičko-pokazna vježba održana je na prostoru Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama. Vježba je sadržavala spašavanje i evakuaciju učenika i djelatnika te materijalnih dobara iz prostorija Osnovne škole, sprječavanje širenja požara na okolni prostor, kao i prikaz rada s unutarnjom i vanjskom navalom te vozilom i pripadajućom opremom. Cilj vježbe bio je provjeriti taktičko-operativno djelovanje i osposobljenost operativnih članova vatrogasne postrojbe DVD-a Varaždinske Toplice te opreme za spašavanje i gašenje požara.

„U drugom dijelu vježbe demonstrirano je gašenja početnih požara aparatima za suho gašenje te gašenje razbuktale vatre pjenom i vodom. Ova prezentacija je prvenstveno namijenjena da se nastavnici i djeca pobliže upoznaju s radom aparata za početno gašenje požara i njegovim rukovanjem“ – istaknula je Marinela Belavić, zapovjednica DVD-a Varaždinske Toplice.