Radio Megaton

24. Svibanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Srijeda, 13 Ožujak 2019

Uskoro lakši pristup osobama s invaliditetom

Osim što je nabavljena moderna oprema za pedesetak liječničkih ordinacija diljem Varaždinske županije, u sklopu projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji“ provodit će se i infrastrukturni zahvati u sedam objekata Doma zdravlja. U tijeku su već radovi u Domu zdravlja u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, gdje se ugrađuje dizalo, dok se u Domovima zdravlja u Lepoglavi i u Ludbregu ugrađuju podizne platforme i prilagođene pristupne rampe, a nakon toga započet će radovi i na Vinici, te u Novom Marofu, Ivancu i u Varaždinu u Kolodvorskoj ulici. Radove u Domu zdravlja u Varaždinu te Lepoglavi obišli su zamjenici župana Varaždinske županije Robert Vugrin i Tomislav Paljak u društvu Renata Podbojeca, ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije te predsjednika Upravnog vijeća Doma zdravlja Varaždinske županije Velimira Sekola. Prisutni su bili i izvođači radova. Treba naglasiti kako se radovi izvode u sklopu EU projekta „Poboljšanje primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji“. Zamjenik župana Vugrin izrazio je zadovoljstvo viđenim radovima.

- Ovaj cijeli projekt vrijedan je ukupno 12,8 milijuna kuna, od čega je preko 4 milijuna kuna predviđeno za infrastrukturne radove u 7 domova zdravlja, a cilj je osigurati bolju pristupačnost za osobe s invaliditetom, što ćemo ugradnjom dizala i podiznih platformi, te izgradnjom i sanacijom pristupnih rampi sigurno postići. – rekao je zamjenik župana te dodao  kako na području Varaždinske županije postoji evidentirano preko 18 tisuća osoba s invaliditetom i otežanim kretanjem, te je vrlo bitno da se takvi projekti na području županije provode.

- Završetak ovih započetih radova očekujemo već u svibnju, dok bi ostali radovi trebali biti završeni najkasnije do završetka ove godine – zaključio je zamjenik župana Vugrin.