Radio Megaton

17. Lipanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Četvrtak, 10 Siječanj 2019

Podijeljeno više od 6 tona hrane za 407 korisnika FEAD projekta GDCK Ivanec

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec počelo je sredinom prosinca s provedbom projekta ''Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku'' odobrenog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te financiranog iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, dok su partneri na projektu 8 gradskih društava Crvenog križa, između kojih i Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec. Glavna aktivnost je podjela paketa hrane i higijenskih potrepština koja će se odvijati u dva navrata tijekom trajanja projekta.

Osiguranjem paketa hrane i higijene korisnicima projekta ublažava se siromaštvo kod socijalno najpotrebitijih skupina, samaca i obitelji, te se unapređuje kvaliteta njihovog života. Osim navedenih aktivnosti podjele paketa hrane i paketa higijenskih potrepština, u sklopu projekta provodit će se provedbene mjere u području financijske pismenosti i upravljanja kućnim budžetom, te primjena antibiotika kod liječenja djece.

Tijekom prosinca ove godine realizirana je prva podjela u sklopu koje je podijeljeno 407 prehrambenih paketa za najsiromašnije naše sugrađane. Podjelom je bilo obuhvaćeno 90 korisnika s područja grada Ivanca, 97 korisnika s područja grada Lepoglave, 94 korisnika s područja općine Bednja, 51 korisnik s područja općine Donja Voća, 58 korisnika s područja općine Maruševec i 17 korisnika s područja općine Klenovnik.

Podjela higijenskih paketa za jednak broj korisnika biti će realizirana do kraja siječnja ove godine.

Vrijednost prehrambenih paketa u prvoj podjeli za područje djelovanja GDCK Ivanec iznosila je nešto više od 50 tisuća kuna, a podijeljeno je nešto više od 6 tona hrane. Zajedno sa higijenskim paketima vrijednost prve podjele iznositi će nešto više od 70 tisuća kuna i ukupno će biti podijeljeno više od 9 tona robe (hrane i higijene).

„GDCK Ivanec zahvaljuje na velikoj pomoći u organizaciji prijema robe u vidu osiguranja skladišnog prostora za hranu i higijenu iz FEAD projekta, te za pomoć u distribuciji paketa hrane i to: DVD-u Bednja, DVD-u Klenovnik, DVD-u Višnjica, DVD-u Lepoglava, DVD-u Kamenica i DVD-u Maruševec. Također veliko hvala Srednjoj školi Ivanec čiji su učenici pomagali prilikom istovara prehrambenih paketa.“ – navodi u izvješću Jasminka Ruhek, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ivanec.