Radio Megaton

17. Lipanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Srijeda, 09 Siječanj 2019

Završena najbolja sezona Fight Cluba Kovačić

Turnirom rekreativaca završena je najbolja sezona u 14 godišnjoj povijesti Fight Cluba Kovačić. Nakon tri neizvjesna meča pobjedu i pojas prvaka odnio je Miki Marinić.

U sezoni 2018 članovi Fight Cluba Kovačić osvojili su 207 medalja, od čega 85 zlatnih, 75 srebrenih i 47 brončanih medalja. Fight Club ima 18 prvaka Hrvatske, 8 osvajača kupa Hrvatske, 15 prvaka Županije, 13 osvajača svjetskog kupa. Također osvojene su tri medalje na europskom juniorskom prvenstvu. Matej Kos osvojio je srebro, a Mak Indra Sever i Borna Vuković brončanu medalju.   Bili su najbolji klub na prvenstvu Hrvatske za kadete u Garešnici, prvenstvu Hrvatske u precombatu u Knegincu i na prvenstvu Hrvatske za juniore u Slavonskom Brodu i na kupu Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini. Također titule najboljeg kluba nose sa međunarodnih turnira u Budimpešti, Vukovaru,Crikvenici te sa trinaest titula prvaka osvajaju pehar za najbolji klub na jedinom službenom svjetskom kupu. Treba izdvojiti Mateja Kosa koji je osvojio dvostruku titulu prvaka Hrvatske, odnosno u dvije discipline : assaut i precombat,  županijski je prvak, osvojio je i kup Hrvatske, svjetski kup, međunarodni turnir "Crikvenica open", međunarodni turnir "Jean Michel Nicolier" i međunarodni turnir "Zagreb open". Također kao član reprezentacije Hrvatske nastupio je na europskom prvenstvu u Belgiji gdje je osvojio titulu viceprvaka Europe. Od cura vrijedi spomenuti aktualnu prvakinju Hrvatske Doru Marinić, Dora je i županijska prvakinja, osvajačica kupa hrvatske i svjetskog kupa. Zlatnu medalju osvojila je i na međunarodnom turniru "Crikvenica open".  Uz razne seminare Fight Club Kovačić svoje je članove vodio na izlete pa su tako bili na kupanju u Varaždinskim toplicama, na izletu na Ivanščici te su posjetili adventu u Budimpešti.  U prošloj godini uvedeni su i novi programi, tako sada u prostorijama kluba možete vježbati i drevnu Japansku vještinu Ninjutsu koju vodi pravi Ninja koji je vještinu usavršavao u Japanu, vježba se i Hard Body - način treninga sa girijama i suspenzijskim trakama, novost je grupa mame i bebe gdje istovremeno u jednoj dvorani mame treniraju sa profesionalnom trenericom, a u drugoj dvorani njihovu djecu zabavlja teta. Uz mušku rekreativnu grupu može se uključiti u rekreativnu žensku grupu, grupa + 50 god, savate igraonica za djecu od 3 do 7 godina, kadetska grupa od 7 do 13 godina i juniorska grupa od 14 do 18 godina koja isključivo trenira savate.  Započeta je i suradnja sa dječjim vrtićem na način da djeca iz vrtića Dječji svijet dolaze jedanput tjedno i vježbaju osnove savate boksa. Treneri Marjana i Siniša Kovačić bili su u Francuskoj na usavršavanju za savate disciplinu Canne de combat i uspješno položili ispit za trenere tako da se u klubu može vježbati i Canne de Combat uz stručno vodstvo.  U klubu sa grupama rade 5 profesionalnih trenera koji su prošle godine uspješno položili završni ispit u sportskom učilištu - ustanovi za obrazovanje odraslih, ta sada zadovoljavaju zakonske norme po zakonu o športu, plus dva voditelja, na raspolaganju je doktor fizijatar i nutricionist.

U sklopu kluba nalazi se i profesionalna teretana koja je za članove kluba otvorena 0 do 24 sata 7 dana u tjednu. Upisi su u tijeku a u toku je i akcija kod upisa. Svaki novi član koji se upiše tijekom siječnja ostvaruje popust od 50 % na sve programe u klubu.