Radio Megaton

23. Ožujak 2019.
Flash Player is missing from your browser
Utorak, 06 Studeni 2018

Stipendije za 30 učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu

Župan Radimir Čačić i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak potpisali su sporazum o zajedničkom stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu za školsku godinu 2018/2019. Zajedničko stipendiranje učenika provodi se u sklopu provedbe projekta Ministarstva turizma „Program poticanja i obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu“.

Za stipendiranje učenika osigurano je 150.000,00 kuna, a Varaždinska županija i Ministarstvo turizma osigurati će svaki po 75.000,00 kuna. Projekt će na području Varaždinske županije provoditi Obrtnička komora Varaždinske županije. „Veseli me da se broj učenika koje stipendiramo povećao. Tijekom školske godine 2017./2018 stipendiju je primilo 26 učenika, dok će ove godine stipendiju primiti 30 učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu.“ – rekao je župan Čačić.

Uz župana Čačića i predsjednika Obrtničke komore Varaždinske županije Milaka, prisutni su bili i zamjenik župana Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslav Huđek.