Radio Megaton

18. Srpanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Četvrtak, 09 Kolovoz 2018

STK Starr se priprema za novu sezonu

Varaždinski STK Starr, prvak Hrvatske polagano počinje s pripremama za novu sezonu. U predstojećoj sezoni planiraju ponovo nastupiti i u Europskoj Superligi. U ovoj ligi obuhvaćeno je više od 20 stolnoteniskih klubova iz Švicarske, Austrije, Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke i Hrvatske.

Za sezonu 2018/19. modificirana su pravila pa će se tako prvi dio ove lige igrati turnirski i to na način da će se na jednom mjesto okupe ekipe iz jedne skupine i odigraju po tri susreta. Odigrala bi se takva dva turnira nakon kojih bi uslijedila knock out faza. U ovom natjecanju nastupit će vrlo kvalitetne ekipe iz središnjeg dijela Europe, te se među prijavljenim ekipama nalazi i četiri koje su igrale Ligu prvaka. Od naših ekipa, uz STK Starr treba izdvojiti STK Dr. Časl. Od ostalih noviteta liga će promijeniti i naziv u Central European Superleague.

STK Starr je prvi nositelj u muškoj konkurenciji. „Ne skrivamo ambiciju da ove sezone osvojimo CES. U prvom krugu natjecanja igraju se dva turnira u listopadu i u studenome dok se na proljeće igra po kup sistemu do finala. Izvučene su već skupine i nadamo se najboljemu uz naravno najbolje želje da svi budemo zdravi.“ - najavio je Ronald Ređep predsjednik i igrač STK Starr.