Radio Megaton

21. Veljača 2019.
Flash Player is missing from your browser
Utorak, 07 Kolovoz 2018

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

„Pamtimo i ne zaboravljamo žrtvu naših sugrađana i svih hrvatskih branitelja. Sjećamo ih se redovito na komemoracijama pa tako i na današnjoj povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja kada slavimo Oluju na koju smo izuzetno ponosni.“ – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave prigodom odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima s područja Grada Lepoglave povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Tom su prigodom položeni vijenci i upaljene svijeće kod spomen obilježja na gradskom groblju u Lepoglavi i Kamenici, a prije toga i na Višnjici.

Počast su poginulima, uz zamjenika gradonačelnika Hrvoja Kovača, odali članovi Gradskog vijeća i mjesnih odbora, predstavnici braniteljskih udruga te članovi obitelji poginulih branitelja na čiju je žrtvu, koja se često zaboravlja, podsjetio Kovaè.

„Povodom današnjeg dana upućujem čestitke braniteljima koji su podnijeli najveću žrtvu, ali i njihovim obiteljima koje su proživljavale teške trenutke, naročito nakon vijesti o pogibiji svojih najmilijih koji su svojom žrtvom Lepoglavu upisali na stranice hrvatske povijesti“ – rekao je Kovač. Predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, Dražen Husnjak istaknuo je kako se ovom prigodom odaje počast ljudima koji su za Hrvatsku dali najviše što se može navodeći imena 12-orice poginulih branitelja s područja Grada Lepoglave – Dragutina Naglaša, Josipa Štefanca, Marka Ledinščaka, Slavka Kosa, Stjepana Križanca, Marijana Matišića, Dragutina Godinića, Stjepana Vusića, Vinka Andrijanića, Tome Jambora, Josipa Kapustića i Vlade Škalca. Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nastavljena je kod kapele Majke Božje Snježne u Žarovnici. Branitelji i članovi obitelji poginulih branitelja do kapele su stigli u mimohodu te s brojnim vjernicima sudjelovali na misnom slavlju koje je predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Nakon misnog slavlja okupljene je Grad Lepoglava počastio grahom te je proslava nastavljena druženjem okupljenih. Za branitelje i članove obitelji poginulih branitelja organiziran je prigodan domjenak.