Radio Megaton

21. Veljača 2019.
Flash Player is missing from your browser
Srijeda, 11 Srpanj 2018

Zlatko Dalić - počasni građanin Varaždinske županije

Na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije vijećnici su danas jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja Varaždinske županije za 2018. godinu.
Počasnim građaninom Varaždinske županije jednoglasno je proglašen Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije i svjetski poznati nogometaš koji svojim radom i angažmanom u sportu uvelike pridonosi promociji Varaždinske županije.

Vijećnici Županijske skupštine te župan Radimir Čačić sa suradnicima su sa sjednice uputili  poruku podrške Zlatku Daliću uoči današnjeg polufinalnog susreta Svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatske protiv Engleske.

Evo i linka video podrške županijskih vijećnika izborniku Daliću i nogometnoj reprezentaciji uoči današnjeg pulinalnog susreta protiv Engleske.

https://www.jumbomail.me/it/MailTranslation.aspx?mailtype=mailtorecipients&sid=726344436D7A75554C537A464B3342347436653838673D3D


Dodijeljena su i druga javna priznanja.Nagrada za životno djelo pripala je Jagodi Kralj Novak, kazališnoj, filmskoj i televizijskoj glumici koja je glumačku karijeru započela u varaždinskom kazalištu. Glumila je u brojnim kazališnim predstavama te poznatim hrvatskim filmovima i tv-dramama. Za svoj rad primila je brojne nagrade, a kruna glumačkog profesionalnog rada bila je dodjela statusa Nacionalne prvakinje drame 2015. godine.


Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Glazbenoj školi Varaždin, jednoj od najstarijih glazbenih škola u ovom dijelu Europe koja ove godine slavi 190 godina postojanja. Jedna je od najvažnijih glazbenih i odgojno obrazovnih ustanova u Hrvatskoj.


Nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu pripale su Varaždinskom obrtničkom glazbenom društvu koje u 2018. slavi 80. obljetnicu, DVD-u Visoko koje je obilježilo 125 godina postojanja, te Lidiji Horvat Dunjko, poznatoj sopranistici i opernoj divi.