Radio Megaton

21. Veljača 2019.
Flash Player is missing from your browser
Srijeda, 16 Svibanj 2018

Jedinicama lokalne samouprave više od 3 milijuna kuna

Na koordinacijskom sastanku koji je održan u Lepoglavi, predstavnicima 14 jedinica lokalne samouprave s područja Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, predstavljen je akcijski plan za novi natječaj koji je planiran u Strategiji LAG-a Sjeverozapad, vrijedan više od 3 milijuna kuna.

„Nakon što smo prošlog tjedna završili natječaj za mjeru 6.3., koja je namijenjena malim obiteljskim gospodarstvima, danas smo predstavnike jedinica lokalne samouprave s našeg područja upoznali s akcijskim planom za raspisivanje novih natječaja LAG-a, pri čemu smo posebno istaknuli Tip operacije 7.4., koji se odnosi na jedinice lokalne samouprave. Budući da LAG planira ovaj natječaj raspisati u drugoj polovici ove godine, na ovom smo sastanku predstavnike jedinica lokalne samouprave željeli podrobnije izvijestiti o potrebnoj dokumentaciji za prijavu na ovaj natječaj, kako bi se jedinice lokalne samouprave što bolje pripremile za natječaj.“ - naglasio je Emil Tkalec, tajnik Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad. Tip društvenu infrastrukturu za lokalno stanovništvo, a LAG Sjeverozapad za tu je namjenu osigurao 3,1 milijun kuna. operacije 7.4. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske namijenjen je ulaganju u Jedinice lokalne samouprave tim bespovratnim sredstvima moći će riješiti neke od infrastrukturnih problema na svom području, primjerice, urediti dječja igrališta, biciklističke staze i šetnice, ulagati u parkovnu infrastrukturu, ali i urediti društvene objekte na svom području, kao što su društveni i vatrogasni domovi, dječji vrtići ili kulturno - informacijski centri - rekao je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, te pozvao jedinice lokalne samouprave s područja LAG-a da iskoriste novu mogućnost za bespovratna sredstva te da se što bolje pripreme za ovaj natječaj LAG-a Sjeverozapad.

Rad LAG-a Sjeverozapad financiran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja (udio sufinanciranja: 90% EU, 10% RH).