Radio Megaton

21. Veljača 2019.
Flash Player is missing from your browser
Ponedjeljak, 16 Travanj 2018

Ministar Božinović obišao preuređenu županijsku cestu u Gornjem Ladanju

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je u pratnji saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, župana Varaždinske županije Radimira Čačića i načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca obišao preuređenu županijsku cestu u mjestu Gornje Ladanje. 

Sanacija dionice navedene ceste većim je dijelom financirana sredstvima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Ministar Božinović napomenuo je kako je „ovo jedan važan dan za Općinu Vinicu, Varaždinsku županiju i Ministarstvo unutarnjih poslova koje nastavlja s investiranjem iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa u opasna mjesta, crne točke u prometu diljem Hrvatske. Danas smo ovdje kako bi otvorili kilometar i pol proširene ceste sa nogostupima za koje je Ministarstvo unutarnjih poslova izdvojilo 3,3 milijuna kuna. Siguran sam da će to biti dobro za stanovnike Vinice, a tu su i dvoje škole, 280 polaznika osnovne škole o kojima mi moramo voditi brigu.“- rekao je ministar Božinović i dodao „ obično se policiju povezuje s represivnim djelovanjem, a mi želimo promijeniti tu paradigmu, želimo što više ulagati u preventivu jer tako pomažemo i sebi jer ima manje nesreća, manje kaznenih djela i svega onoga što možemo strateškim pristupom preventivi umanjiti“- zaključio je ministar Božinović. Također je najavio kako će ponovo posjetiti Vinicu iduće godine kada će Vatrogasci slaviti 130 godina postojanja. „Ovaj projekt je pokazatelj sinergije cijelog niza institucija. Jedan zaista ozbiljan iznos za Općinu Vinicu i za sve nas jer je milijun i 100 tisuća kuna izdvojio ŽUC, a 300 tisuća kuna Općina Vinica „ – naglasio je župan Čačić i dodao kako su samo na klizišta ove godine potrošili ukupan budžet, a za održavanje tisuću kilometara cesta nemamo nijednu kunu“- naglasio je župan Čačić. Dok je načelnik Općine Vinica istaknuo kako je „ovo finale, a prije finala ili kraja bile su muke zadnjih desetak godina. Borili smo se svim snagama i želim zahvaliti svima koji su pomogli da se taj projekt realizira. Za nas taj projekt znači puno, a najviše znači sudionicima u prometu, svim korisnicima ove ceste i nogostupa. Ovo je jedna hvalevrijedna priča koja je najvrjednija stanovnicima Gornjeg Ladanja.“ – zaključio je načelnik Kostanjevac.

Ministar Božinović također je posjetio Policijsku postaju Varaždin te je obišao novouređene prostorije upravnih poslova, odnosno novouređenu šalter salu.