Radio Megaton

22. Travanj 2019.
Flash Player is missing from your browser
Ponedjeljak, 16 Travanj 2018

Održana svečana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Općine Martijanec

Protekle subote je u Martijancu na simboličan način održana svečana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Općine Martijanec povodom 25 godina rada vatrogasne zajednice.

Točno na dan 14.04.1993. godine osnovana je Vatrogasna zajednica Općine Martijanec, samoj svečanoj sjednici prisustvovali su dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Varaždinskih Toplica Milan Čolja te predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Trnovec Bartolovečki Zdravko Jagec i zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Trnovec Bartolovečki Dragutin Cecelja.

Svečanu sjednicu vodio je predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Martijanec Saša Lenček koji je podnio izvještaj o radu za 2017. godinu kao i osvrt na proteklih 25 godina rada vatrogastva u Općini Martijanec. Bili su spomenuti najznačajniji događaji koji su obilježili rad i postojanje Vatrogasne zajednice Općine Martijanec, a za napomenuti je kako danas sva društva na području Općine Martijanec posjeduju vatrogasna vozila i svu potrebnu opremu. Napomenuli su kako su ponosni na svakog od 645 člana vatrogasne zajednice, a od toga 109 operativnih vatrogasaca i posebno na 6 desetina djece od 6 do 12 godina i 1 desetinu vatrogasne mladeži koje sudjeluju po vatrogasnim natjecanjima.

Na kraju svečane sjednice uručena su priznanja i zahvale i to osnivačima Vatrogasne zajednice Općine Martijanec, prvom predsjedniku Zvonimiru Sučiću i prvom zapovjedniku Ivanu Puklavcu.