Radio Megaton

21. Veljača 2019.
Flash Player is missing from your browser
Srijeda, 14 Veljača 2018

Održan Fašnik u Lepoglavi

I ove su godine gradom Lepoglavom, preuzevši ključeve grada, nakratko zavladale maškare.
Nakon što su prodefilirale centrom Lepoglave maškare su, okupljene na terasi restorana Ivančica, od gradonačelnika Marijana Škvarića preuzele ključeve grada obećavši da će vlast iskoristi kako to samo maškare znaju.
„Uvjeren sam da će te ubrzo shvatiti koliko odgovornosti i znanja zahtjeva vođenje grada te da ćete mi ključeve grada vratiti već sutra ujutro“ – poručio je maškarama, predajući im gradske ključeve, gradonačelnik Marijan Škvarić. Nakon što su publici predstavili leptirići, vitezovi, princeze, sarmice, Cigani, kurenti, ivančice te lepoglavski gavranovi pročitana je presuda Fašniku – krivcu za sve nedaće koje su zadesile Lepoglavu i zbog kojih je naposljetku spaljen. Na Fašniku u Lepoglavi sudjelovalo je 10 grupa – Limena glazba Lepoglave, dječji vrtići Lepoglava i "Runolist" iz Žarovnice, Udruga žena Vidovec, Maska Ivanec, KUD Lepoglavski pušlek, TD Klopotec iz Leskovca, lovci i kuburaši iz Kamenice, Petrajski kurenti i Kurenti iz Slovenije.

Fašnik u Lepoglavi, pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave i uz podršku Odreda izviđača Lepoglava i TKIC-a, organizirala je Turistička zajednica grada Lepoglave.