Radio Megaton

21. Veljača 2019.
Flash Player is missing from your browser
Ponedjeljak, 12 Veljača 2018

Reformisti obilježili Dan bolesnika

Reformistice Interesnog odbora žena Gradske organizacije Varaždin i članovi Gradske organizacije Varaždinskih Toplica posjetili su Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice. Prigodnim poklonima obilježili su tako Svjetski dan bolesnika koji se svake godine obilježava 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta.

„Ovaj dan ne bi trebao biti samo dan posjete bolesnicima, već dan kada bi nakratko podigli svijest o zdravlju i uključivanje svakog čovjeka u sigurniju i humaniju zajednicu. Posebnu važnost imaju i zdravstveni djelatnici koji svojim svakodnevnim požrtvovnim radom pomažu bolesnicima“ - naglasila je Vlasta Cindrić, županijska vijećnica i predsjednica Interesnog odbora žena Reformista Varaždin.

 Upravo boljoj i kvalitetnijoj zdravstvenoj skrbi teži Varaždinska županija koja je pokrenula milijunske projekte u zdravstvu. Jedan od tih projekata je i obnova postojeće Specijalne bolnice, a pokrenut je projekt izgradnje novog Spinalnog centra kao najmodernijeg i najvećeg centra za bolesti kralješnice, za kojeg je iz Ministarstva zdravstva osigurano preko 80 milijuna kuna. U posjeti bolesnicima prisutan je bio i Željko Bedeković, gradski vijećnik i predsjednik gradske organizacije Reformista Varaždinske Toplice koji je iskazao svoje zadovoljstvo pokrenutim projektima u Varaždinskim Toplicama od dolaska župana Čačića. „Drago mi je da smo ovaj dan obilježili posjetom upravo Specijalnoj bolnici u Varaždinskim Toplicama,. Isto tako, smatram posebno važnim za sve građane ne samo Toplica nego i naše regije , a i šire, da se konačno pokreće projekt obnove i izgradnje bolnice, koja je kulturno, povijesno i zdravstveno blago našeg kraja. To je vrlo dobra prilika i za razvoj zdravstva, turizma i gospodarstva naše Županije“ - naglasio je Željko Bedeković.

U obilježavanju Svjetskog dana bolesnika pridružile su se i Ivana Golubić Horvat, predsjednica Upravnog vijeća Specijalne bolnice Varaždinske Toplice te članice i članovi Interesnog odbora žena i Gradske organizacije Varaždinske Toplice, a dočekao ih je ravnatelj Specijalne bolnice Damir Mihalić.